Beyaz Eşya Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Yeni ev döşeyecek ya da evlenmek üzere çeyiz hazırlığı yapanlar için olmazsa olmaz ev gereksinimlerinden biri de hiç şüphesiz ki beyaz eşyalardır. Evin en önemli gereksinimlerinden olan beyaz eşya seçimi yaparken fonksiyonlarına ve kullanım alanlarına büyük bir titizlikle dikkat etmeniz gerekiyor.
Beyaz Eşya Satın Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bu yazımızda sizlerle, beyaz eşya satın alırken özellikle nelere dikkat etmeniz konusunda bilgiler paylaşacağız.

Bulaşık Makinesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Zannedilenin aksine bir bulaşık makinesinde aranması gereken temel nitelik program sayısının çok olması değildir. Burada önemli olan; daha çok, makinenizin gereksinimimizi karşılayacak programlara sahip olmasıdır. Bunlar dışında satın alacağınız makinenin içini de iyice kontrol etmeniz gerekiyor. Tencerelerinizi zorlanmadan yerleştirebilmeniz, tellerin rahatça açılıp kapanabilmesi vs. bu anlamda önemli kriterler arasında yer alıyor. Ayrıca A, A+, A++ enerji sınıflarına uygun olması da enerjiden tasarruf edebilmeniz açısından önemli bir kriterdir.

Çamaşır Makinesi Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bu konuda dikkat etmeniz gereken en öncelikli husus satın alacağınız çamaşır makinesinin ön yıkama ve hızlı yıkama programının bulunmasıdır. Aynı zamanda sıkma devri ve yıkama kapasitesi de gereksiniminize göre göz önünde bulundurmanız gereken kıstasalar arasında. Bunlarla birlikte deterjan bölümünün akıtma, sızdırma gibi problemleri olup olmadığı ve yine deterjan bölümünün sağlamlığı da ayrıca bir çamaşır makinesinde üzerinde durulması gereken hususlar arasında.

Fırın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Fırınlar, beyaz eşyalar içerisinde en zor temizlenme özelliğine sahip olanıdır. Bu nedenle seçim yaparken özellikle iç yüzeyinin kolay silinebilir nitelikte olması oldukça önemlidir. Pişirmek istediğiniz yiyeceklerin her tarafının eşit pişmesi ve pişme esnasında ısı kaybının önlenmesi açısından turbo özellikli fırınların tercih edilmesi önemlidir.

Buzdolabı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bir buzdolabının en önemli teknik özelliği saklama süresidir. Zira ani ve uzun süreli elektrik kesintilerinde buzdolabının saklama süresinin uzun olması büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle de buzdolabı satın alınırken öncelikli kriterin buna yönelik olması gerekmektedir. Buzdolabı seçiminde dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise raflarının geniş ve kullanışlı nitelikte olmasıdır. Böylece daha çok gıda saklama imkanı bulabilirsiniz.