Beyaz Ayakkabı Evde Nasıl Temizlenir Ve Parlatılır?

Evdeki ayakkabıları bazı malzemeleri kullanarak daha temiz ve parlak hale getirebilirsiniz.
Beyaz Ayakkabı Evde Nasıl Temizlenir Ve Parlatılır?

Geri dönüşüme katkı açısından önemli bir işlemdir.

Diş Macunu Kullanın

Beyaz ayakkabılar çok hızlı kirlenir ve üzerinde sarı lekeler olması çok beklemeden görünecek bir durumdur. Diş macunu kullanarak, bir fırça ile üzerini oval hareketlerle temizleyebilirsiniz. İlk kullanımdan itibaren farkı görmek mümkün hale gelir. Pratik şekilde beyaz ayakkabı temizleme işlemi tamamlanmış olur. İşlemden sonra kurumasını bekleyip temiz bir bezle üzerindeki kalıntıları giderebilirsiniz. Taban kenarları da dahil her yere uygulayabilirsiniz. Ancak öncesinde ıslak olmamasına önem vermek gerekir. Sadece macunla temizleme yapınız.

Yağ Çıkarmak İçin Şampuan

Ayakkabınızda yağ lekesi varsa bunu çıkarmak için en etkili yöntermlerden biri şampuandır. Şampuanı ve diş fırçasını kullanarak anında  çözüm bulmak mümkündür. Şampuandan bir miktar diş fırçası ya da beze dökmmenizin sonrasında biraz sıcak su da ekleyerek lekeli yerin üzerinde gezdirip sonuç alabilirsiniz.

Elma Sirkesi İle Temizlik

Sirke birçok alanda temizleme için kullanılan doğal malzemelerdendir.  Beyaz ayakkabı temizleme işlemi için de elma sirkesini bir pamuk ya da temiz bez kullanarak ayakkabınıza sürünüz. Özellikle tabana yakın alanlarda renk farkı hemen hissedilir. Nemli bezle koku giderilmesi için sonradan silinebilir.

 Toz Karbonat Kullanımı

Beyaz ayakkabınızı karbonat kullanarak temizlemek için önce makinede yıkamak gerekir. daha sonra karbonat, sabun ve su karışımı hazırlayıp ayakkabınızın iç ve dış bölümünü diş fırçası ile temizleyiniz. Daha sonra da iyice durulayıp kurumaya bırakınız.  Sarılığı geçmeyen ayakkabılar için bu çözüm etkili olacaktır.

Asetonla Beyazlatma

Beyaz ayakkabıları temizlemek için aseton kullanabilirsiniz. Geçmesi zor lekeleri gidermek için sünger üzerine aseton ekleyin ve kirli bölüme sürün.