Bebeğiniz Uyumuyorsa Bu Yöntemleri Deneyin

Doğumdan sonra annelerin bebekleri ile ilgili olarak en çok şikayetçi oldukları durumlardan bir tanesi bebeklerin bu dönemde uykuya dalmakta zorlanması ve uyumamakta direnmesidir.
Bebeğiniz Uyumuyorsa Bu Yöntemleri Deneyin

Bu durum anne adaylarını hem yıpratır hem de gecelerinin uykusuz geçmesine neden olur. Sizin de bebeğiniz her gece uykuya dalmakta zorlanıyorsa bu yazı tam size göre. Neler yapmanız gerektiği ile ilgili tüm detayları yazımızın devamında sizlerle paylaştık.

Bebeğinizle Birlikte Yatın

Bu öneri sizin karşıtı olduğunuz bir görüş olabilir ancak bu konuda ortaya konmuş olan araştırmalar gösteriyor ki anne ile beraber uyuyan çocukların özgüveni diğer çocuklara kıyasla daha yüksek, bunun yanı sıra da endişe duygulanımları ise daha azdır. Ancak bebeğiniz henüz çok küçükse birlikte uyumayı daha güvenli hale getirmeniz gerekecektir. Çünkü küçük bebekle aynı yatakta uyumak pek çok tehlikeli duruma yol açabilmektedir.

Ilık Su İle Yıkayın

Yumuşak bir süngerle yapacağınız ılık su eşliğindeki hafif dokunuşlar bebeğinizi hemen gevşetecek, daha rahat uykuya girmesine yardımcı olacaktır.

Hoş Kokular Deneyin

Kimi bebekler güzel kokulardan büyük haz duyarlar. Bunun için bir kâğıdı, üzerine damlattığınız birkaç damla lavanta kokusu ile birlikte bebeğinizin uyuduğu yatağın yanına koyup kokuyu almasını sağlayabilirsiniz. Ancak bunu, 6 ayından küçük bebekleriniz için denemeyin. Çünkü daha öncesinde bebekler için koku kullanılmaması tavsiye ediliyor. Şayet bebeğinizde alerji söz konusu ise kokusuz deterjan kullanmaya dikkat edin.

Bebeğinizde Reflü Olabilir

Eğer bebeğiniz kolay uyumuyorsa bunun nedeni reflü olabilir. Reflüye bağlı olarak yemek borusundan yukarı doğru çıkan asit bebeğinizin rahatsız olmasına yol açacaktır. Bebeklerde görülen kolik ağlama, kusma, enerken tıkanma gibi şikayetler reflü belirtileri arasında yer almaktadır. Bebeğiniz bu semptomları yaşıyorsa mutlaka bir doktora başvurun.

Uyku Düzeni Oluşturun

Eğer bebeğiniz çok yorgun ise uyutmak çok daha zor hale gelecektir. Uzmanların belirttiğine göre 1 yaşından küçük olan bebekler için uygun uyku saati 6.30 ila 7.00 dolaylarıdır. Zannedilenin aksine erken uyumak erken kalkmaya neden olmaz; hatta bebeğinizi erken uyutarak daha rahat ve uzun bir uyku çekmesine yardımcı olursunuz.