Bas Davul Nasıl Yapılır?   

Yaptığınız müziği güzelleştirecek ve kulağa hoş gelen tınılar veren bas davullar müziğin temeli ritim oluşturabilmek için kullanılan temel müzik aletlerindendir.
Bas Davul Nasıl Yapılır?   

Peki baterilerin vazgeçilmezi bas davullar nasıl yapılır hiç merak ettiniz mi?

İnsanlar ilk çağlardan bu güne sürekli olarak müzikle iç içe olmuşlardır. Doğanın bile kendi içinde bir ritmi, kendi kendine yaptıkları bir müziği vardır. Eğlenmek, dinlenmek ya da güzel vakit geçirebilmek için insanlar sürekli olarak müzik dinleme ihtiyacını hissederler. Belirli malzemelerin mükemmel birleşimleri ile oluşturulan müzik aletleri de müziğin ana faktörlerindendir.

Bas Davulların Yapımı

Davulların kasnaklarını oluşturmak en önemli adımdır. Bas davullarda genel olarak akçaağaç kaplamalar kullanılmaktadır. Bu ağaç türünün kullanılma sebebi sıkı ve temiz damarları ahşabın titreştiğinde tok, sıcak ve düzenli tonlar çıkartmasına sebep olurlar. Akçaağaç kaplamalar tutkallarla kaplandıktan sonra kasnağı oluşturabilmek için 3 parça olarak hazırlanırlar.  Kaplamalar davulun sesini daha iyi kontrol edebilmek adına damar desenleri çapraz gelecek şekilde yerleştirilirler. Yerleştirilen kaplamalar hem içlerindeki tutkalların tekrar ısıtılması ve iyice yapışmaları için preslenirler. Bu işlemlerden sonra 3 parça birbirlerine yapıştırılarak kasnağı oluşturmak için yuvarlanırlar. Yuvarlanan parçalar birbirlerine daha iyi yapışmaları ve sertleşmeleri için kasnak presine yerleştirilirler. Presten çıkartılan kasnak hem tutkalların temizlenebilmesi hem de yapılacak olan boyama işlemine hazırlanması için zımparalanır. Boyama ve kaplaması yapıldıktan sonra hem ayakların hem de diğer parçaların takılabilmesi için delikler açılır. Alüminyumdan yapılan çemberlere 2 parçanın üst üste gelerek oluşturulan polyester filmler yapıştırılarak davulun üstü oluşturulmuş oluyor. Davul başlıkları, davul kafası, gerilim kancaları ve ayakların da yerleştirilmesi ile birlikte bas davul akort yapılarak çalınmaya hazır hale gelmiş oluyor. Üzerinde bulunan gerilim kancalarının sıkıştırılıp gevşetilmeleriyle davulun akordu yapılabiliyor.