Banyodaki Küf Nasıl Temizlenir?

Banyo sürekli nemli olduğu için küflenmelerin görülmesi çok olağandır. Banyonuz küf yapıyorsa sık sık banyonuzu havalandırın. Hava alan bir banyo zamanla küf yapmayı bırakır. Küfün nereden başladığını tespit edin. Ben banyomu her gün temizliyorum diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü temiz banyolarda küf yapar.
Banyodaki Küf Nasıl Temizlenir?

Bazı küf çeşitleri sağlığa zararlıdır ve bu nedenle sık sık temizlenmesi gerekir. Doğal yollardan banyo küflerinden kurtulmanız da mümkün.

Sirke İle Küflerden Kurtulun

2 yemek kaşığı boraks, 2 su bardağı sirke ve sıcak su ile banyodaki küflerden kurt bulabilirsiniz. Öncelikle tüm malzemeleri bir sprey şişesine doldurun. Öncelikle spreyi kullanmadan yüzğnüze maske ve elinize eldiven giyin. Sonrasında küf oluşan bölgelere bu spreyi sıkın. Banyonun camını açarak hava almasını sağlayın ve sıktığınız yerin kurumasını bekleyin.

Çay Ağacı Yağı Küflere Birebir

Banyodaki küflerden kurtulmak istiyorsanız çay ağacı yağından da faydalanabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmak için 2 kaşık çay ağacı yağı ve 1 bardak suya ihtiyacınız olacak. Bu karışımı bir sprey şişesine boşaltım. Bu karışımı banyoda bulunan küflere sıkın. Karışımı küflere sıktığınız anda küflerin ortadan yok olduğunu göreceksiniz.

Ardından sağlam bir temizlik yapmalısınız. Duvarları boyamak da iyi bir fikir. Böylece kökten temizlik yapmış olursunuz.

Hidrojen Peroksit Küflere İyi Geliyor

Hidrojen peroksit en zorlu küfleri bile çıkarıyor. Diğer yöntemler gibi doğal olmasa da kimyasal kullanarak küfleri yok etmek isterseniz hidrojen peroksit size bu konuda çok yardımcı olacaktır. Hidrojen peroksit anti bakteriyel özellikli olduğu için sağlığınıza hiçbir şekilde zarar vermez. Hidrojen peroksit maddesini bir sprey şişeye boşaltın.

Spreyi küf olan duvarlara sıkın. Yalnız dikkat edin tam olarak küfün üzerine püskürtmelisiniz. Püskürtme işleminden sonra 15 dakika bekleyin. 15 dakikalık sürenin ardından küflü duvarı fırçalayın ve küfün yok olmasını sağlayın. Sonradan yine küf tekrarlanırsa aynı işlemi tekrarlayabilirsiniz.

Banyonuzun sürekli küf yapmasını istemiyorsanız sürekli olarak hava almasını sağlamalısınız. Aksi takdirde banyonuz sürekli küf yapar ve sürekli uğraşmak zorunda kalırsınız. Bu yöntemleri kullanarak liflerden kurtulabilirsiniz.