Banka Nasıl Haciz Yapar?

Banka haciz yaparken hemen ilk ödenmeyen borçlarda yapmamaktadır. Aradan belirli bir süre geçtikten sonra haciz işlemi başlatılmaktadır.
Banka Nasıl Haciz Yapar?

Haciz Yapma Süreci

Haciz yapma işlemi bankalar tarafından ödenmeyen ilk taksitlerde uygulanan bir işlem olmamaktadır. Aradan belli bir zaman geçtikçe ve sistematik olarak bir süreç içerisinde gerçekleşmektedir. Eğer bir kredi çekiyorsunuz ya da kredi kartı ödemeleriniz var ve siz ilk iki ay ödemelerinizi yapmadınız. Böyle bir durumda banka sizleri öncelikle kısa mesaj ile bilgilendirmektedir. Eğer siz bu kısa mesaja rağmen herhangi bir ödeme yapmamışsanız o zaman telefon ile aranırsınız. Eğer yine yapmadıysanız ödemenizi bu sefer tekrar telefonla aranırsınız. Bu süreç üç kez tekrarlanır. Ardından yine yapmıyorsanız evinize uyarı mektubu gönderilir. Aradan geçen 90 gün boyunca halen ödeme yapılmıyorsa artık haciz süreci işleme koyulmaktadır. Evinize belirli kişilerle gelinir ve maddi duruma ve olanaklara göre borcunuz karşılığında eşyalarınıza el koyulur. Eğer bu süreç içerisinde parayı ödemiş olursanız bir ihtimal eşyalarınıza geri kavuşabilirsiniz. Aksi takdirde bütün eşyalarınıza haciz memurları tarafından el konulmuş olur.

Haciz Kalktı Mı?

Yıllardır süregelen en uygun borçları alma yöntemi olan haciz kalkmamıştır. Fakat eğer evde değerli eşya olarak altın ve benzeri gibi şeyler bulunuyorsa öncelik olarak onlara el koyulmaktadır. Evinizde eğer 2000-3000 TL olacak bir eşya yok ise evinizden alabilecekleri bir eşya da yok demektir. Eğer evinizde bu miktara sahip olduğunuz eşyalar var ise kolaylıkla el koyabilmektedirler. Bu eşyaları koyacak depolar ve eşyaları taşıyacak hamallar ekstra ücrete sebep olacakları için banka haciz memurları gayrimenkuldeki eşyaların tamamına el koyamazlar. Tam olarak o noktada kendi bütçelerini de düşünmektedirler. Bu sebeple haciz kalkmamıştır sadece evdeki eşyaların tümüne el koyulmamaktadır.