Banka Kara Liste Ne Zaman Silinir?

Kara listeye dâhil olmak için bankaya düzenli olarak ödeme yapmamak, geçmişte yapılan hataları tekrarlamak yeterli olmaktadır.
Banka Kara Liste Ne Zaman Silinir?

Kara Listeye Nasıl Dâhil Olunur?

Kara liste bankaya sürekli ihtiyacı olan müşteriler için oldukça kötü bir durum olmaktadır. Eğer bir bankadan kredi çekmiş iseniz ve bu krediyi düzenli olarak ödemiyorsanız, sürekli borçları yığılıyor ise sizlerin de kara liste içine girebilmesi oldukça olası bir durum olmaktadır. Kara listenin içinde yer almak istemiyorsanız bankalara ödeme yapma konusunda oldukça hassas davranmanız gerekmektedir. Çünkü bankalar sizlere kredi kartı ya da kredi verirken her şeyi peşin olarak söylemektedir. Her şeyin bir zamanı vardır ve bankalar için bu oldukça önemlidir. Kara liste içine girmiş olan bireylerin, tüm kredi, kredi kartı veya kredili mevduat hesabı başvurularında eksiye düşmektedirler. Ayrıca bu kara listeye eklenmekle tek bir bankada bu zorluklarla karşılaşmaz diğer tüm bankalarla da aynı sorunu yaşayabilirsiniz.

Banka Kara Liste Silinmesi

Banka kara liste silinmesi oldukça zor hatta imkânsız bir durum olmaktadır. Bunun için sadece ve sadece zamana ihtiyaç olmaktadır. Aradan belli bir dürenin geçmesi gerekmektedir. Bunun fiili süresi beş yıl olarak belirlenmektedir. Ancak bazı bankalarda kara listeden silinmek iki yıla kadar düşebilmektedir. Bu durum bankanın iç prosedürüne göre değişkenlik göstermektedir. Ancak bir istisnai durum söz konusu olabilmektedir. Seçeceğiniz bir banka ile ödemelerinizi düzenli hale getirmeye başlar ve bunu uzun süre ve sürekli hale getirirseniz bankanın kara listesinden silinmeniz mümkün olabilmektedir. Örneğin bir banka sizlere cüzi bir miktarda kredi verdi bunu siz düzenli olarak öderseniz kredi notunuza mutlaka yansıyacaktır. Bu sebeple öncelikle kara listeye düşmemek için çabalamalı eğer öyle bir şey oluyorsa da elinize geçen fırsatları olumlu yönde değerlendirmelisiniz.