Balı böyle yiyenlere yıl sonuna kadar hastalık uğramayacak!

Bal, yaz kış fark etmeksizin hemen hemen herkes tarafından sıkça kullanılan bir besin. Sıcak içeceklere karıştırıldığı gibi tereyağı ve kaymakla birlikte ekmek üstü olarak da tüketilebiliyor. Ancak balı bu şekilde yiyenlere hastalık uğramayacak!
Balı böyle yiyenlere yıl sonuna kadar hastalık uğramayacak!

Sağlık açısından pek çok faydasının olduğu bilinen bal resmen bir şifa deposu! Uzmanlara göre balı sarımsakla birlikte karıştırılarak tüketildiğinde bağışıklık zırh gibi olacak. Bal ve sarımsak karışımının faydası ve nasıl yapıldığına dair merak edilen tüm detaylar haberimizde

Genel olarak bakıldığında sarımsak ve bal son derece faydalı besin grupları arasında yerini alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra pek çok faydasının da olduğu bilinen sarımsak bal ikilisini bir arada tükettiniz mi?

SARIMSAK VE BAL İKİLİSİNİN FAYDALARI

Sarımsak ve bal ikilisini bir arada tüketmek isteyenler bu ikilinin yararlarını araştırıyor. Bu karışımın faydalarından yararlanmak için ilk olarak doğru bir şekilde hazırlamak gerekiyor. Hazırlama tavsiyesi öncesinde sarımsak bal ikilisinin faydaları şu şekilde:

Sarımsak ve bal ikilisinin mantar enfeksiyonlarına iyi geldiği bilinmektedir.

Halsizliğin giderilmesi konusunda yardımcı olan sarımsak bal karşımı tüketildiğinde kişiye enerji vermektedir.

Aynı zamanda kolesterol seviyesine destek olarak sarımsak ve bal karışımını ne zaman tüketmek gerekiyor sorusu da bu kapsamda sıkça merak ediliyor. Aktarılanlara göre bu faydaların tamamından yararlanmak için sarımsak ve bal karışımını özellikle aç karnına tüketmek gerekiyor.

SARIMSAK BAL KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Sarımsak ve bal karışımını hazırlamak için sarımsakları küçük küçük doğrayın. Daha sonra kavanozların içerisine attığınız sarımsakların üzerine bal ekleyin ve karıştırın. 7 gün boyunca bu karışımdan sabah aç karnına bir kaşık alın. Eğer bu tüketim şekli size ağır geliyorsa ılık suya karıştırarak da içebilirsiniz.

NOT: Haberimiz kesin bir teşhis ya da tedavi yöntemi içermemektedir.