Balgama Ne İyi Gelir?

Havaların bir soğuyup bir ısınmasıyla beraber, insanlar sürekli, mevsim değişikliğine bağlı olarak grip nezle gibi rahatsızlıkları yaşamaya baladı.
Balgama Ne İyi Gelir?

Hem grip hem de nezle de en çok korkulan durum balgam çıkaramama sorunudur. Balgam boğazımızda biriken, hırıltılı nefes almamızı ve burun tıkanıklığı yaşamamış sebep olan parçaçacıkların vücuttan atılamamasıdır. Doktorlar b rahatsızlık için birçok ilaç yazmaktadır. Ama fazla ilaç kullanımı karaciğerinize zarar vermektedir. Bu yüzden de mümkün oldukça bitkilerden yardım almaktan fayda var.  Fakat evimizde elimizin altında bulunan bitkilerle bu rahatsızlığımıza şifa bulabiliriz. Kekik, bal, limon, zencefil, karanfil gibi bitkiler hem yemeklerde kullandığımız hem de her yerde rahtlıkla bulabileceğimiz bitkiler.

Doğal Balgam Söktürücü Ballı Zencefil Çayı

Sigara içenlerin ve sık sık solunum yolu iltihabı yaşayan insanların bağlama çözüm araması gayet doğaldır. Çünkü sigara her organa zarar verdiği gibi, solunum yollarında da çok büyük zararlar vermektedir.  Balgam söktürücü ve solunum yolu temizleyici olan zencefil çayı ile kısa sürede solunum yolunuzda biriken balgamları yumuşatarak, balgam söktürücü özelliği ile size ş,fa olacak. Hem doğal hem de ekonomik olan ballı zencefil çayı ile balgam ve diğer solunum rahatsızlıklarınıza şifa bulabilirsiniz. Balın içindeki antioksidan etkisi ve iyileştirici özelliği ile zencefilinde saymakla bitmeyen fayda ile yapacağınız bu çayı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Üstelik hem yapımı kolay hem de gün içinde istediğiniz saatte tüketebilirsiniz.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı bal

1 litrenin 4/3 ü kadar kaynar su.

Hazırlanışı:

İlk olarak suyunuzu ölçerek ısıtıcı ya da tüp yardımı ile kaynatın. Kaynattığınız suyun içine balı karıştırın ve bir süre balın içinde erimesini sağlayın. Ardından toz zencefili içine dökün ve karıştırın. Tüm bunları yaptıktan sonra, karışımınızın üstüne kapatarak en az 5 dakika dinlendirin. İsteğe göre içine limon, elma sirkesi ve karanfil ekleyebilirsiniz.  Eğer herhangi bir rahatsızlığınız ya da kullandığınız ilaç varsa doktorunuza danışın. Rahatsızlığınız geçene kadar günlük hazırlayıp tüketebilirsiniz.  Eğer bu bitkilere alerjiniz varsa ilaç kullanın.