Bahar yorgunluğuna iyi gelecek besinler

Yavaş yavaş kış aylarının bitmesi ardından sanki hava güzelleştikçe insanlar rahatsızlanmaya, kendilerini yorgun ve halsiz hissetmeye başlıyorlar.
Bahar yorgunluğuna iyi gelecek besinler

Mevsim geçişleri diye adlandırılan ve genellikle insanların büyük bir kısmını hasta eden dönem, aslında insanların bağışıklık sistemini etkiliyor. Isınan hava, nemi etkiliyor. Etkilenen nem ile de insanlardaki hormonal değişimlerde artış gözleniyor. Kilo alma, halsizlik, kabızlık ve metabolizma hızında değişiklik sebepden dolayı insanlar kendilerini halsiz hissediyor.

Bahar yorgunluğuna iyi gelecek besinler, aslında birçok kişinin tüketmeyi çok sevdiği ve soframızdan eksik etmediğimiz besinlerden oluşuyor. Fakat bu besinleri bu mevsim geçişleri döneminde daha fazla tüketmek sizi halsizlik ve yorgun bir ruh halinden kurtarıyor.

İşte hem ağzımızı tatlandıracak hem de vücudumuzu dinç tutacak besinler;

Ispanak: Yeşil yapraklı sebzeler hem kahvaltıların hem de ana öğünlerin vazgeçilmezlerinden biridir. Lahana, ıspanak, maydanoz, dereotu gibi besinlerin içerisindeki bol C vitamini cildinizi ve metabolizmanızı canlandıracak. Özellikle de yeşil yapraklı gıdaları çiğ ve taze tüketmekte fayda var.

Yumurta: Sofraların baş tacı olan ve protein açısından oldukça zengin olan yumurta aynı zamanda çinko, iyot ve demir deposudur. Özellikle de mevsimsel olarak yaşanan uyku problemlerini çözmeye birebirdir. Ayrıca uzun süre tok tutma özelliğiyle bilinir. Günde 1 tane yumurta yemek protein ihtiyacınızın büyük bir kısmını karşılayacaktır.

Muz: Hem tadı hem de lezzetiyle 7 den 70 e herkesin beğenisini kazanan muz, potasyum kaynağıdır. Özellikle kas rahatsızlıklar ve kramp problemine en doğal çözümlerden biri. İçindeki şeker doğal şeker olduğu için çok tüketilmemelidir. Günde bir tane tüketilen muz hem mutluluk hormonu olan melatoninin hormonunu salgılıyor, hem de uyku düzeninize yardımcı oluyor.

Kefir: Kemiklerinizin dostu aynı zamanda da bağışıklığınızı en iyi noktaya getirecek yiyeceklerden biri ev yapımı kefirdir.  Özellikle yatmadan önce tüketeceğiniz ev yapımı kefir, metabolizmanızı hızlandıracak ve bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.

Tüm bu besinlerin yanında günde en az 2,5 litre su tüketmek ve sağlıklı beslenmek, mevsim geçişlerinde vücut direncinizin düşmemesini ve yaza sağlıklı bir bünyeyle girmenize yardımcı olur.