Babet Nasıl Genişletilir?

Yazın en çok tercih edilen ayakkabılardan olan babetler ayağınızı sıkıyorsa babet genişletme yolları sayesinde daha rahat hale getirebilirsiniz.
Babet Nasıl Genişletilir?

Babet Genişler Mi?

Babetler kullanımı kolay, rahat ve şık ayakkabılardır. Hafif olmaları sayesinde yazın sıklıkla kullanılırlar. Ancak her babet ayağınızla tam uyumlu olmayabilir. Özellikle süet ya da nubuk gibi malzemelerden yapılan babetlerin kalıbı sert olacaktır. Her ayağın şekli de aynı olmadığı için uyum sorunu illa ki yaşanır.

Babetinizin dar olması halinde çözümü mümkün. Babetleri genişletmek çeşitli yollarla yapılabilir. İlk olarak ayakkabınızı birkaç kez deneyip yürüyüş yapın ve dar olduğundan emin olun. Daha sonra açma işlemlerine geçebilirsiniz.

Babet Genişletme Yolları

Eğer babetinizi yeni aldınız ve hiç giymediyseniz en iyi yöntem değiştirmektir. Baştan rahat olan ayakkabı en iyisidir. Ancak kullandıkça dar olduğunu anladıysanız da korkmayın çaresi var. İlk olarak bir ayakkabıcı tamircisine gösterebilirsiniz. Kalıp açma denilen yöntemle ayakkabı kalıba sokulacak ve genişleyecektir. Bu yöntemde ayakkabının iç hacmi artacaktır.

Evde babet genişletme yöntemleri arıyorsanız en iyisi su poşetleridir. İki adet sağlam su torbası bulun ve içine su doldurun. Bu torbaları babetin içine tam olarak oturacak şekilde yerleştirin ve daha sonra buzluğa koyun. Donan su genleşeceği için babeti de açacaktır. Sular tam olarak donana kadar bir gün bekletin. Dolaptan çıkarınca oda sıcaklığında suyun erimesini bekleyin. Erimeden çıkarmaya çalışırsanız ayakkabıya zarar verirsiniz.

Babet nasıl genişletilir sorusunun bir cevabı daha vardır. Ilık su ile ıslattığınız bezin fazla suyunu alın ve nemli bezi babetin içine yerleştirin. Bezin babetin içini sıkıca doldurması gerekir. Ayakkabıları bir poşete koyarak oda sıcaklığında bir gün beklettikten sonra bezleri çıkarıp yerine gazete doldurun ve poşet içinde bir gün bekletin.