Ayakkabı silmek için değil! Yürüyen merdivenlerin yanındaki fırça ne işe yarıyor duyan şaşırıyor

Metro istasyonları, alışveriş merkezleri ve üst geçitler olmak üzere her geçen gün daha fazla yerde kullanılan yürüyen merdivenlerin yanındaki fırça bakın aslında ne işe yarıyormuş?
Ayakkabı silmek için değil! Yürüyen merdivenlerin yanındaki fırça ne işe yarıyor duyan şaşırıyor

Ayakkabı silmek için değil! Yürüyen merdivenlerin yanındaki fırça ne işe yarıyor duyan şaşırıyor - Türkiye'de kullanım alanı her geçen gün yaygınlaşan yürüyen merdivenler araştırma konusu olmaya devam ediyor. Yürüyen merdiven kaza videoları izleyenleri korku ve endişeye sevk ederken yürüyen merdivenlerin hemen yanında bulunan fırçaların en işe yaradığı ortaya çıktı.

YÜRÜYEN MERDİVENLERİN YANINDA BULUNAN FIRÇA NE İŞE YARAR?

Pek çok kişinin yürüyen merdivende inerken ya da çıkarken ayakkabısını silmek için kullandığı yürüyen merdivenlerin hemen yanında bulunan fırçanın aslında bambaşka bir amacı olduğu ortaya çıktı. Yürüyen merdivende bulunan fırçanın yapılma amacının güvenlik olduğu ortaya çıktı.

Yürüyen merdiveni kullanan kişilerin en çok karşılaştığı kazaların başında bağcık, elbise ya da uzun pantolan paçasının sıkışması olarak kayıtlara geçtiği ifade edilirken söz konusu fırça güvenlik amacıyla kullanılıyor. Bu fırçalar; kıyafet, ayakkabı, ayakkabı bağı gibi eşyaların hareketli merdiven ile korkuluk arasına sıkışmasını önlemek için takılıyor. Yani, uzun kıyafetlerin sıkışmasını önleyerek kaza veya yaralanma riskini azaltmak hedefleniyor.

Yine yürüyen merdivenlere atılan çöp ya da düşen eşyaların yan panel ile yürüyen merdiven mekanizması arasına sıkışmasını engelleyen bu fırçalar sayesinde yürüyen merdivenin arızalanması engelleniyor. Hem yürüyen merdiven mekanizmasının hem de yürüyen merdiveni kullanan kişilerin güvenliğini sağlayan fırçalar bu nedenle hayati bir öneme sahip bulunuyor. Yürüyen merdivenlerin tümünde istisnanız bir şekilde kenarda fırça uygulanıyor.