Ayakkabı kokusuna kesin çözüm

Her ne kadar kişinin kendi elinde olmasa da, ayakkabı kokusu sosyal yaşamı dahi önemli ölçüde etkileyen ve çok ciddi rahatsızlık veren bir sorundur.
Ayakkabı kokusuna kesin çözüm

Bu anlamda tüm önlemleri almanıza ve ayak temizliğinize de dikkat etmenize rağmen bu sorunla karşılaşıyorsanız sizler için paylaşacağımız bu altın önerileri mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.

İlk Kural Temizlik

Çeşitli nedenlere bağlı olarak ayaklarınızda meydana gelen kütü koku ve bakteriler, ayak mantarları için büyük bir zemin hazırlamaktadır. Bundan dolayı ayakkabı temizliğiniz bu anlamda kritik bir öneme sahiptir. Her ne kadar bu konuda elinizden gelen dikkati gösterseniz ya da en kaliteli ayakkabıları kullansanız da bu soruna çare getirmiyorsanız yazımızın devamında sunacağımız etkili çözümler ile ortadan kaldırmanız mümkün olacaktır.

Çay Poşeti Yöntemi

Daha önce kullanmış olduğunuz çay poşetlerini ayakkabılarınızın içine atın ve 12 saat boyunca bekletin. Süre sonunda kokunun tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz.

Türk Kahvesi

Tıpkı çay gibi kahve de ayakkabı kokusu probleminizi ortadan kaldırabilecek bu anlamda son derece etkili bir yöntemdir. Bunun için gece ayakkabılarınızın içerisine Türk kahvesini serpin ve sabaha kadar beklemesini sağlayın. Ertesi gün de serptiğiniz kahve tozlarını silkeleyip temizleyin.

Kurutulmuş Adaçayı

Antimikrobiyal özelliği sayesinde adaçayı yöntemi ile hem ayağınızdaki kötü kokulara veda edecek hem de ayaklarınızda mantar oluşumunu engellemiş olacaksınız. Bunun için; kurutulmuş adaçayı yapraklarını akşam ayakkabınızın içerisine koyun ve ertesi gün tekrar alın. Bu yöntem gerçekten çok etkili.

Kereste Tozu Yöntemi

Bir yaprak kağıt havlunun içerisine bir avuç kadar kereste tozunu doldurun ve paket haline getirerek ayakkabınızın içerisine yerleştirin. Bir gece boyunca beklettikten sonra alabilir ve ayakkabılarınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Portakal Kabuklarından Faydalanın

Ayakkabı kokusunu gidermede kullanabileceğiniz en etkili yöntemlerden bir tanesi de portakal kabuklarıdır. Elinizdeki taze portakal kabuklarını her gece ayakkabınıza koyun ve bu şekilde bir gece bekleterek hoş olmayan ayakkabı kokularınızdan kurtulun.

Tüm bu yöntemler, felaketiniz olan ayakkabı kokularından kurtulmanız adına son derece etkili çözümlerdir. Bu yöntemlerden size yakın gelen herhangi birini kullanarak ayakkabı kokularınızdan kurtulabilirsiniz.