Artık deterjana para vermeyeceksiniz! Doğal malzemeler ile toz deterjan yaparak tasarruf edin

Evde doğal formül ile çamaşır deterjanı yapın. Toz çamaşır deterjanı yaparak doğal makine deterjanı yapabilirsiniz.
Artık deterjana para vermeyeceksiniz! Doğal malzemeler ile toz deterjan yaparak tasarruf edin

Deterjanlara dünyanın parasını vermenize gerek kalmayacak. Temizlik uzmanları tarafından sunulan bu formül ile artık evde doğal malzemeler ile toz çamaşır deterjanı yapılabilecek. Bunun için gerekli malzemeler ve deterjan yapımı detaylı olarak açıklanmıştır.

Bembeyaz yapan evde doğal yöntemleri ile deterjan yapmak mümkün. Çamaşırlarınızın çiçek gibi kokmasını sağlayacak olan bu formül oldukça basit. Peki evde çamaşır deterjanı yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç var?

EVDE DOĞAL FORMÜL İLE DETERJAN YAPIMI

Evde çamaşır deterjanı yapmak için gerekle malzemeler şunlardır;

1 adet kalıp sabun
3 su bardağı çamaşır sodası
2 su bardağı boraks
30 damla lavanta yağı gibi malzemelere ihtiyaç vardır.

Bu malzemeler tamsa çamaşır deterjanı yapımına başlayabilirsiniz. Bunun için ilk etapta sabunu küçük küçük dilimleyin. Daha sonra sabunları mutfak robotunda çektirin. İyice küçülen parçalar haline gelene kadar bu işlemi yapın. Daha sonra çamaşır sodasını ekleyin. Biraz daha çektirin. Toz haline gelinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.

Daha sonra bir kaseye alıp üzerinde boraks ve uçucu yağı kullanmak istiyorsanız bunları ekleyin. Burada takdir sizindir. Hangi kokuları seviyorsanız onları eklemelisiniz.

Karışımı yaptıktan sonra her makine çalıştırırken bir yemek kaşığı kadar kullanmak yeterli olacaktır. Açıklanan bu formül çamaşırların olduğu yıkama kazanına da direkt olarak konulabilir. Böylece doğal formül ile çamaşırlarınız mis gibi kokacak ayrıca yumuşacık olacak.

Son zamanlarda yaşayan enflasyon sebebiyle artan maliyetler birçok üründe ve hizmette zam üstüne zam yapılmasına sebep oldu. Hal böyle olunca vatandaşlar bu tarz ürünleri evde doğal yaparak daha ucuza mal etmeye çalışıyorlar. Uzmanlar tarafından sunulan bu tarz formülleri yakından takip ediyorlar.