Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Yurt dışına çıkabilmek için pasaportunuzun yanı sıra bazı ülkeler için vizeye de ihtiyacınız bulunmaktadır. Her ülkenin vize verme şartları farklıdır. Almanya vizesi alma şartları sizin için yazımızda derledik.
Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

Eğer Schengen vizesi sahibi değilseniz Avrupa Birliği üyesi olan Almanya’ya girebilmeniz için pasaportla birlikte vizeye de ihtiyacınız olacaktır. Bazı ülkelerle yapılan anlaşmalar neticesinde ülkemizden gidecek olan vatandaşlar için vize istenmemektedir. Ancak Almanya gibi bazı büyük ülkeler serbest geçiş için anlaşma yapmayarak ülkelerine girecek kişileri araştırarak kendi kriterlerini taşıyan kişilere vize vererek ülkelerine girmelerine izin verirler. Bazı ülkelerin vize verme kriterleri gayet karışık ve zor olmasına rağmen bazı ülkelerin ise diğerlerine göre daha kolaydır.

Vize Şartları Nelerdir?

Vize başvurusunda bulunabilmek için işyeri sahibi veya çalışan olma durumunuza göre istenilen belgeler farklılık göstermektedir. Aynı zamanda seyahat amacınıza göre de konsolosluk ya da yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinin istedikleri evraklar farklılık göstermektedir. Sigortalı çalışanların Almanya vizesi başvurularında istenilen evraklar; süresi dolmamış olan bir pasaport, 2 adet son 3 ay içerisinde çekilmiş olan biometrik fotoğraf, Almanya Vize Başvuru Formu, gidiş ve dönüş tarihleriniz için aldığınız uçak bilet ya da rezervasyonunu gösterir belge, seyahat sağlık sigortası, çalıştığı şirketin vergi levhası ve ticaret sicil gazetesi, SGK hizmet dökümü ve banka hesap ekstresi. Bu evraklarla birlikte Almanya Konsolosluğu ya da yetkilendirilmiş başvuru merkezlerinden yapacağınız başvuru neticesinde ilgili kurumlar tarafından evraklar ve siz değerlendirilerek uygun görülmeniz durumunda vize çıkartabileceksiniz. Ülkelerin turist veya kısa süreli vizelerde genel olarak baktıkları kıstas gittikten ve vize süreleri bittikten sonra kaçak olarak ülkede kalmaya devam etmeden dönme ihtimalleridir. Bu nedenle banka hesabınızın yüklü olması, uzun süreli olarak çalışmış olduğunuz yerdeki SGK ödemeleriniz vize alabilmek için önemlidir.