Aleze yapışan kıllar nasıl temizlenir? Alezinizi süpürgesiz tertemiz yapın

Yatağın daha uzun ömürlü olmasını ve kirlenmesini engellemesi ile bilinen alezlerin düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Yatağı üstüne, çarşafın altına serilen alezler ne yazık ki kıl, tüy ve saçları üzerine toplayabiliyor. Alezdeki kıllar nasıl çıkar?
Aleze yapışan kıllar nasıl temizlenir? Alezinizi süpürgesiz tertemiz yapın

Alez, yatağın kirlenmesini engellemesinin yanında yatağın uzun ömürlü olarak kullanılmasına yardımcı olur. Kişiler yatağında daha temiz uyumak için alez kullanıyor. Temizliğinin de son derece kolay olduğu alez için yapışan kılların ve saçların nasıl temizleneceği merak konusu oldu.

Ütü gerektirmeden kullanılan alezlerin en önemli özelliği terleme yapmaması olarak bilinmektedir. Nefes alan yapıda olmaları ise yataktaki kökü koku oluşumunun önüne geçmektedir. Leke tutmayan alezler özellikle terleme sorunu olanlar, çocuklu ve evcil hayvanlı aileler tarafından sıkça tercih edilmektedir.

ALEZDEKİ KILLAR NASIL TEMİZLENİR?

Yatağınızı ve çarşaflarınızı ne kadar temizlerseniz temizleyin zaman içerisinde alezlerin üzerine kıl, tüy ve saç gibi materyaller ile karşılaşabilirsiniz. Çoğu kişi süpürge açarak bunların temizlenebileceğii söyleyebilir. Ancak süpürmek ya da yapışkanlı rulolar alezlerin temizliği için yeterli olmayabilir.

Diğer yandan sadece yıkayarak da bu kılların temizlenebileceğini düşünebilirsiniz. Ancak bu yol da çok işe yaramayacaktır. Elinizde tek tek toplamak isterseniz de bu durumun saatler alacağını söylememiz yanlış olmayacaktır.

Alezdeki kılları temizlemek için yapmanız gereken tek şey elinize koli bandını dolamak ya da koli bandından bir top yapmak. Bu şekilde alezin üzerine bastır çek yöntemi ile alezdeki tüm kıl, tüy ve saçları tek seferde toparlayabilirsiniz.

KURUTMAYA DİKKAT EDİN

Alez temizliği için bantla temizlik yaptıktan sonra ilk olarak süpürmeli daha sonra makineye atmalısınız. Kurutma için kurutma makineniz yoksa alezin iyice açılarak serilmesine özen gösterin. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta alezin ıslak kalmaması ve tamamen kurumasıdır.