Aleo Vera'nın Faydaları Nelerdir? Nasıl Yetiştirilir?

Aleo veranın faydalarından dolayı Mısırda ölümsüzlük bitkisi olarak adlandırırken Kızıldereliler cennetin sihirli değneği olarak adlandırmaktadır. Aleo vera hem tıbbi hem güzellikte kullanılan son yılların en popüler en faydalı bitkisidir.
Aleo Vera'nın Faydaları Nelerdir? Nasıl Yetiştirilir?

Vücudumuzda bulunan tüm bölümlere sayısız faydası olan aleo verayı kendi evinizde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Aleo vera çok faydası bulunan zambakgiller ailesinden dışı kaktüse benzeyen bir bitki türüdür. Bu bitkinin binlerce yıl öncesinden günümüze kadar popülerliği sürmektedir. Kozmetik mağazalarda satılan bir çok ürünün içerisinde aleo vera bulunmaktadır. İlaç tedavisinde de kullanılan bu bitki sıcak alanlarda daha çok yetişmektedir. Yaprağını bir bıçak yardımıyla açtığınızda içinde saydam jöleye benzer özü şifa dağıtıyor.

Günümüzde çoğu kişi aleo veranın sadece cilde uygulandığı biliyor ancak aleo vera 2 şekilde kullanılmaktadır. Bir ağız yoluyla diğeri ise cilde uygulanmasıdır. Aleo verayı ağız yoluyla tükettiğiniz zaman sindirim ve boşaltım sistemine çok faydası bulunmaktadır. Cildinize uyguladığınızda ise yanıkları iyileştirme , sivilceleri ve izleri tedavi edici özelliğe sahiptir. Aleo verayı ucundan değil dibinden kırmanız gerekmektedir. Kökten kırdığınız aleo verayı yine kökten uca doğru kırarak yada bir bıçak yardımıyla ikiye ayırarak yüzünüze uygulayabilirsiniz.

ALEO VERANIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Sindirim sistemini kuvvetlendirmeye yardımcı olur.
  • Mide rahatsızlıklarını tedavi edici özelliği vardır.
  • Cildinizde ki yıpranmış olan hücreleri yeniler ve cildinizin gün boyu nemli kalmasına katkıda bulunur.
  • Özellikle kuru ciltlerde aleo vera sabunu yada yağını uyguladığınızda cildinizdeki kızarıklık ve dökülme ortadan kalkacaktır.
  • Bağırsak hastalıklarına ve bağırsaklardaki mantarları gidermeye yardımcı olur.
  • Kolestrolu olan kişilerde kolestrolu dengede tutmasını sağlar.
  • Mikrop öldürücü özelliği bulunmaktadır.

ALEO VERA NASIL YETİŞTİRİLİR?

Hem bahçede hem saksıda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Fakat aleo veranın doğrudan güneşi almaması gerekmektedir. Haftada 2-3 kere sulamanız bu bitki için yeterli olacaktır. Aleo vera eğer yerini severse saksının dibinden sürekli çoğalacaktır. Çıkan yeni aleo veraları alıp başka bir saksıya ekmeniz daha fazla çoğalmasını sağlar. Yılda 1 kez Nisan ayında toprağını değiştirmeniz gerekmektedir.