Akne Ve Yara İzlerinden Kurtulma Yolları

Akne ve yara izleri pek çok kişi için ciddi cilt problemleri arasında yer almaktadır. Bu nedenle insanlar bu izlerden kurtulmak için doğal ve diğer çözüm yolları konusunda arayış içerisindedir.
Akne Ve Yara İzlerinden Kurtulma Yolları

Yara izleri ve aknelerin oluşmasına genetik faktörler, yaş, yaranın durumu, yaranın olduğu bölgenin kanlanması, yara izinin yönü, yaralanan kişinin derisinin kalınlığı ve buna benzer faktörlerin etkisi bulunmaktadır. Bunlara ek olarak akne ve yara izleri insanlarda takıntı ve stres haline dönüşerek psiko sosyal sorunlara da yol açabilmektedir. Bu tür izler kişinin görünümünü etkilemekte ve bunu azaltmak için çeşitli yöntemler denenmektedir. Bunlar içerisinde en fazla tercih edilen genellikle bitkisel ve doğal yöntemler olmaktadır.

Akne Ve Yara İzleri Nasıl Geçer?

Akne ve yara izlerinden kurtulma yolları arasında düzenli cilt bakımı ilk sırada yer almaktadır. Bunun için akne oluşmadan önce siyah nokta aşamasında iken cilt sürekli olarak temizlenmeli ve siyah noktanın akneye dönüşmesine engel olunmalıdır. Bu sayede akne izi olma riski de en aza indirilmektedir.

Yara izlerinin iyileşme sürecinde görüntüyü kısa süre içerisinde normale çevirmek adına yaranın bulunduğu bölgeye masaj uygulaması yapılabilir. Masaj sayesinde cildin alttaki dokulara düzensiz yapışmasına engel olunmaktadır.

Yara Ve Akne İzinden Kurtulmanın Doğal Yolları

Yara ve akne izlerinden kurtulmak için bazı bitkisel ürünler işe yaramaktadır. Bunlar içerisinde aloe vera, Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı,  E vitamini yağı, limon, elma sirkesi, bal, kakao yağı, sandal ağacı yağı yer almaktadır. Bunların yanı sıra yeşil çay demlendikten sonra iz olan bölgenin üzerine sürülüp biraz beklendiğinde ve ardından ilgili bölgeye masaj yapıldığında yara izinin azalmaya başladığı görülmektedir. Ayrıca beyaz diş macununun da yara izlerini soldurduğu söylenmektedir.