Airfryer’da çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı ortaya çıktı! İşin püf noktası buymuş

Son aylarda hayatımıza hızlı bir giriş yapan airfrey artık neredeyse her mutfakta var! Başta patates kızartması olmak üzere pek çok lezzetin pişirilebileceği airfreyda çıtır çıtır patates kızartması yapmanın sırrı açığa çıktı! Meğer çok basitmiş
Airfryer’da çıtır çıtır patates kızartmasının sırrı ortaya çıktı! İşin püf noktası buymuş

Airfrey’da istediği gibi patates kızartması yapmak isteyenlere güzel haber! Sizler için en pratik birkaç püf noktayı açıklayacağız! Geleneksel bol yağlı patates kızartmalarına kıyasla son derece daha lezzetli ve hafif yağlı kızartmalar yapmak çok kolay.

GEREKLİ MALZEMELER

Airfrey’da çıtır çıtır patates kızartması yapmak için ihtiyacınız olan malzemelerden bazıları şu şekilde:

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,

1 yemek kaşığı tuz,

1 yemek kaşığı pul biber (kırmızı toz biber)

1 yemek kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı biberiye

Belirtilen bu malzemeleri bir kap içerisinde karıştırın. Baharatlar üzerinde ekleme ya da çıkarma işlemi yapabilirsiniz. Patatesleri soyun ve dilimleyin. Yıkadıktan sonra havlu kağıt ile nemini tamamen aldığınızdan emin olun.

AİRFREY'DA PATATES KIZARTMASI

Konuyla ilgili Şef Nirschel yaptığı açıklamasında Airfrey’da kızarmış patates tarifi için püf noktayı şu şekilde açıklıyor:

“Patatesleri akan suyun altında iyice yıkayın ve bir mutfak havlusu kullanarak kurulayın, ciltte fazla nem olmadığından emin olun. Bir çatal kullanarak her bir patatesi birkaç kez hafifçe delin, bu pişirme işlemi sırasında buharın çıkmasını sağlar ve patateslerin patlamasını önler”

Patatesler ile zeytinyağlı sosu iyice karıştırın. Önceden Airfrey’inizi 200 derecede ısıtın. Sonra patatesleri pişirmeye başlayın. Ortalama olarak 200 derecede 14-15 dakika boyunca pişirmek yeterli olacaktır. Damak zevkinize göre patateslerin yumuşaklığını ara ara kontrol edebilirsiniz. Airfrey içinde pişen patateslerinizi 8-9 dakikada bir karıştırmayı da ihmal etmeyin. Bu şekilde patateslerin her yanının eşit bir şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz .