A101 İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

Zincir marketlerde en yaygın bilinenlerden A101’e iş başvurusu için çeşitli yöntemler değerlendirilebilir.
A101 İş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Mağazalardan Doğrudan Başvuru
Birçok A101 mağazası iş ilanları için kurum camına ilan asmaktadır. Bu ilanları gördüğünüz zaman, mağazanın içine kendiniz girerek başvuru merkezini öğrenebilirsiniz. Bazen doğrudan mağaza form alabilmekte, bazen de bölge merkezlerine yönlendirme yapılabilmektedir. Hangi alanlarda alım olacağı, kurum iş ilanında belirtilmektedir. Kasa elemanı, reyon sorumluları, mağaza reyon şefi, mağaza yönetici adayları yaygın görülen ilanlar arasındadır.

 

Hangi Bölüme Başvuru Yapılır?
Mağaza tarafından açık olduğu söylenen pozisyonlardan hangisi sizin bilgi ve becerilerinize uygunsa, hangi işi severek yapacağınızı düşünüyorsanız, bu işi tercih edebilirsiniz. Örneğin hesaplama, ayrıntılı düşünme ve para sorumluluğu alma gibi işler size daha kolay geliyorsa, kasiyerlikte başarılı olma ihtimaliniz yüksektir. Bazı kişiler reyon düzenleme, ürün takibi ve satışı konularına daha yatkındır. Bu durumda reyon görevlisi ilanları daha mantıklı bir seçim olacaktır. Bazı kişiler için her iki bölüm de uygun olabilir. Bazen de hiçbiri uygun olmaz ve hiç tecrübesi olmayan kişiler, işi öğrendikçe seçim yapabilir. Çünkü mağaza içerisinde deneyim şartı aranmayabilir. Kurumlar başvurulardan önce kendi eğitimlerini verebilmektedir. Hangi görev olursa olsun gerekli sorumlulukları alabilmek daha da önemlidir.

 

A101 Kendi Sitesi
Başvuru yapılacak alanlardan bir diğeri de A101 sitesidir. Firma genel müdürlüğüne bağlı sitelerde insan kaynakları bölümü ya da iş ilanları alanları yer alabilir. Bu alanlar üzerinden özgeçmişinizi gönderebilir ve başvuruları tamamlayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda genellikle havuzda biriktirilen cvler değerlendirilmektedir. Ancak zaman açısından uzun sürede dönüş olabilir.
Bir A101 iş başvurusu yaparken ve diğer iş ilanlarında da özgeçmişinizin sade olmasına dikkat etmek gerekir. En çok 2 sayfalık olacak şekilde hakkınızda temel bilgileri veren, iş tecrübesi ve alınmanıza faydalı olacak referans gibi bilgileri yazmanız önemlidir. Fotoğraf, eğitim bilgileri, ön yazı bölümü varsa ön yazı önemli ayrıntılardır.

 

Kariyer Sitesi İlanları
Bazı kariyer sitelerinde de zincir marketler iş başvurusu yer almaktadır. Bu gibi ilanları görmek için genel bir iş ilanı araması yapabilir, o sitede cv oluşturarak başvuru yapabilirsiniz.