40 yıllık turşucuların sakladıkları sır! Kış ortasında kütür kütür turşu yiyeceksiniz!

Yaz mevsiminin sonunun yaklaşması ile beraber evlerde kış hazırlıkları başladı. Kışın tüketilmek için turşu yapacak olanların aradıkları tüyo belli oldu.
40 yıllık turşucuların sakladıkları sır! Kış ortasında kütür kütür turşu yiyeceksiniz!

Geleneksel Türk mutfağında turşunun çok büyük bir önemi var. Doğal yollarla yapılmış bir turşu probiyotik özelliği açısından da sağlığa çok faydalı olduğu biliniyor. Fabrika ürünü olan turşularda bu özelliği bulmak neredeyse imkansız. Bundan dolayı doktorlar evde turşu yapılıp tüketilmesini çok önemsiyorlar. Ancak evde turşu yapmak da pek kolay değildir. İdeal lezzet kıvamının tutturulamadığını çoğu ev hanımı tecrübe etmiştir.

Turşu yaparken kullanılan malzemelerin erimeden aylarca korunması en önemli özelliktir. Bunu sağlayamadıktan sonra yapılan turşu dayanamayacaktır ve muhtemelen de çöpe gidecektir. İşte bunun için çok önemli bir tüyo ortaya çıktı. Turşucuların herkesten sakladıkları bu sırrın detayları belli olmuş. Öğrenenler ise bu kadar kolay bir şey olduğu karşısında şaşkınlık yaşıyorlar.

İYİ TURŞU NASIL YAPILIR?

İyi bir turşu yapmak için öncelikle kullanılacak malzemeler taze ve bozulmaya başlamamış olması gerekiyor. Malzeme ne kadar kaliteli olursa turşu da o kadar lezzetli olur. Bir sonraki adım ise turşuya eklenecek olan suyun çok temiz olmasıdır. Musluk suyunun kullanılmaması gerekiyor. Bunun yanında turşu kesinlikle cam kaplarda yapılmalıdır. Plastik kaplarda yapılan turşulardan hem lezzet hem de sağlık açısından verim alınamayacaktır.

TURŞUCULARIN SIRRI LİMON TUZU!

Turşu yapılırken kullanılması gereken iri kaya tuzudur. Bunun yanında az miktarda sirke ile de kaya tuzunun muhafaza edici özelliği korunmalıdır. Turşu kurulurken kaya tuzu su içerisinde eritilerek turşu yapılan kaba eklenmelidir. Turşucuların sakladıkları tüyo ise limon tuzudur. Turşu içerisine bir şeker kaşığı limon tuzu eklenirse malzemeler erimeyecek, 6 ay sonra bile kütür kütür turşu yeme imkanınız olacaktır.