40 yıllık aşçıların sırrı ifşa oldu! Limondan 3 kat su çıkarmanın formülü!

Eve alınan limonlardan su çıkmaması mutfaklarda çok önemli sorunlardan birisi oluyor. Hangi teknikler uygulanırsa limonlardan 3 kat su çıkarılabilir. 40 yıllık aşçıların sırrı ortaya çıktı.
40 yıllık aşçıların sırrı ifşa oldu! Limondan 3 kat su çıkarmanın formülü!

Hayat pahalılığı son dönemlerde vatandaşların yaşam standartlarını zorlarken mutfaklarda tasarruf çok daha önemli bir hale geldi. Marketten pazardan alınan yemek malzemelerinden olabildiğince yararlanabilmek için mutfak tüyoları büyük ilgi çekiyor. Sofraların yardımcı malzemelerinden olan limon için en çok yaşanan sorun ise susuz çıkmaları oluyor. Bazı limonlardan su çıkması anlamında hiç verim alınamıyor. Bunun aslında çok kolay bir formülü bulunuyor.

Sağlıklı beslenmenin önemli aktörlerinden olan limondan faydalanabilmek isteyenler bu ürünü bol bol tüketiyorlar. Ancak genelde limondan olması gerektiği gibi faydalanmak mümkün olmuyor. Bunun çözüm yolu ise tecrübeli aşçıların formülleri ile ortaya çıktı.

LİMONDAN FAZLA SU ÇIKARMANIN YOLU!

Limondan daha fazla miktarda su çıkarabilmek için bazı mutfak sırları bulunuyor. Bunların ilki limonun kullanılmadan önce mikrodalga fırına konularak biraz ısıtılmasıdır. 10-15 saniyelik bir süre yeterli olacaktır. Bu yöntemle limonun içinde hapsolmuş su son damlasına kadar açığa çıkacaktır.

Limondan daha fazla su almak için ezerek rulo şekline dönüştürmek de bir yöntemdir. Limonu patlatmadan bir süre ezip rulo şekli verilir. Bu sırada limon oldukça yumuşayacaktır. Bıçakla kesilerek limonun suyu alındığında çok daha fazla limon suyu elde edildiği görülecektir.

Limonun sıcak su dolu bir kap içerisinde kesilmeden bütün halde 1-2 dakika bekletilmesi de daha fazla suyun çıkarılması için faydalı olacaktır. Limon sıcak suyun etkisi ile suyunu salacaktır.

SAKIN YAPMAYIN!

Limonların daha fazla dayanmaları için buzdolabında saklandıkları biliniyor. En çok yapılan yanlış ise buzdolabından çıkarılan limonun hemen kesilmesidir. Soğuk etkisi ile limonun içindeki su moleküllerinin büyük kısmı sıkışmıştır. Dolayısıyla bu soğuk etkisi ortadan kalkmadan limon kesilirse yeterince su çıkmayacaktır.