2019 İnfaz ve Koruma Memuru Alım İlanı

2019 yılında devlet tarafından kamuya alınacak personeller arsında infaz ve koruma memuru alımı da yer alıyor. Genellikle halk tarafından gardiyan olarak bilinip tanınan İnfaz ve Koruma Memurları Ceza İnfaz Kurumlarında görev alıyorlar.
2019 İnfaz ve Koruma Memuru Alım İlanı

İnfaz ve Koruma Memurları Adalet Komisyonu Başkanlığına bağlı bulunarak görev yaparlar.

İnfaz ve Koruma Memurları Nerede Çalışır?


İnfaz ve Koruma Memurları genellikle Ceza İnfaz Kurumları, denetimli serbestlik şube müdürlüklerinde çalışmakla birlikte nadiren de olsa adliyelerde görev alabilirler. İnfaz ve Koruma Memurları Cumhuriyet Başsavcılığı ve cezaevi vasıtasıyla bakanlık bünyesine bağlı olarak çalışıyor.

İnfaz ve Koruma Memuru Alımları Nasıl Gerçekleştirilir?

İnfaz ve Koruma Memurlarının alımları Adalet Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve yine bu urum tarafından ihtiyaç dahilinde personel alımı yapılır. Bu mesleği yerine getirmek isteyen kişilerin mutlaka KPSS’ye girmeleri gerekiyor. KPSS puanı 70 ve üzerinde bulunan adaylar sözleşmeli ya da kadrolu olarak bu alımlara başvuruda bulunabilme hakkına sahip. İnfaz ve Koruma Memuru alımlarında; hukuk fakültesi mezunlarına, ön lisans adalet mezunlarına öncelik tanınıyor.  

İnfaz Koruma Memurlarının Alımları

Genellikle İnfaz ve Koruma Memurlarının alımlarına yönelik başvurular adliye komisyonları kanalı ile yapılır. Komisyon tarafından Koruma ve İnfaz Memurluğuna başvuran adaylar mülakata çağrılır. Mülakatta adaylara Genel Kültür Bilgilerini test eden sorular soruluyor. Mülakattan başarılı sonuç elde eden adaylar komisyonun boy ve kilo ölçüm testlerine tabi tutulur. Boy ve kilo ölçümü tamamlanan ve gerekli şartları taşıyan adaylar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gönderilecek olan yazının kendilerine ulaşma sonucunda göreve başlayabilmekte.

İnfaz ve Koruma Memurlarının Yaptıkları İşler

İnfaz ve Koruma Memurları iç güvenlik hizmetini yerini getirirler. Bu görevi yerine getiren memurlardan bazıları hükümlülerin ve tutukluların yer aldığı bölümde görev yaparken, yine bu memurların diğer bölümü idarede görev alıyor. İnfaz ve koruma memurları; ani müdahale bölümünde, vardiya ve büro bölümünde çalışırlar.

İnfaz ve Koruma Memurlarının Çalışma Saatleri

İnfaz ev Koruma memurlarının çalışma saatleri ce ile akşam saat cezaevinden cezaevine göre değişiyor. Ancak genellikle İnfaz ve Koruma Memurları sabah saat 8.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında çalışmakta. Memurlar arasında değişmekle birlikte genellikle cumartesi ve Pazar günleri infaz ve Koruma Memurları tatil yapıyor.

İnfaz ve Koruma Memurlarının Ücretleri

İnfaz ve Koruma Memurları ortalama 3.300 TL seviyesinde maaş alıyor. İnfaz ve Koruma memurların aldıkları maaş eş durumuna ve çocuk sayısına bağlı olarak daha da yüksek meblağlara ulaşması mümkün.

İnfaz ve Koruma Memurlarının Senelik İzinleri

İnfaz ve Koruma Memurları işe yeni başlamış ise senelik izin hakkı yirmi gündür. 10 yıl çalışma süresini doldurmayan Ceza ve İnfaz Memurları da bu izin hakkından yararlanmakta. Eğer İnfaz ve Koruma Memurları çalışma süresi olarak on yılı doldurmuş ise senelik izin hakları otuz güne çıkıyor. Senelik izin haklarının da makul seviyede olması birçok kişinin bu iş alım ilanına başvurmalarını sağlıyor.