ZEKA toplantısına Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ev sahipliği yaptı

Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2022 yılı 3. Yönetim Kurulu toplantısı Uşak’ta yapıldı. Vali Dr. Turan Ergün'ün ev sahipliğinde, Kütahya Valisi Ali Çelik’in dönem başkanlığında Ulubey Cam Teras’ta gerçekleştirilen toplantıya; Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ile birlikte yönetim kurulu üyesi oda ve meclis başkanları iştirak etti.
ZEKA toplantısına Uşak Valisi Dr. Turan Ergün ev sahipliği yaptı

Toplantı öncesi Ulubey Macera Parkı ve Cam Teras’ı gezen bölge Valileri Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim kurulu üyelerine Vali Dr. Turan Ergün tarafından bölgeyle ilgili bilgi verildi.

Gezinin ardından Zafer Kalkınma Ajansının 2022 yılı 3. Yönetim Kurulu toplantısı dönem başkanı Kütahya Valisi Ali Çelik’in yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

Konuşmasına görevlerine yeni başlayan ve ilk kez Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantısına katılan Vali Dr. Turan Ergün ve Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na yeni görevlerinin hayırlı olmasını temennisiyle başlayan dönem başkanı ve Kütahya Valisi Ali Çelik, çalışmalarında başarılar diledi.

Gündem maddeleriyle ilgili bilgi veren Kütahya Vali Ali Çelik, "İlk gündem maddemizde 24.12.2021 tarihinde ilan ettiğimiz ilk finansman desteği programımız KOBİFİN kapsamında bize ulaşan 21 projenin değerlendirme sonuçlarını görüşeceğiz. İkinci gündemimizde TR33 Bölgesi Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin proje yararlanıcısı olarak Ajansımıza başvuru yaptığı e-spor güdümlü projeleri ile Uşak Hamamboğazı Termal Turizm Bölgesi için hazırlanan güdümlü projenin fizibilite raporu hakkında bilgi alacağız. Diğer gündem maddelerimizde projelerle ilgili gelişmeler hakkında bilgi alarak yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepleri değerlendireceğiz, akabinde iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında Ajansımız tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Mart ve Nisan ayı gelir ve gider cetvellerini görüşerek toplantımızı tamamlayacağız. Toplantımızın bölgemize ve ülkemize hayırlı olması temennilerimle sözlerime son verirken; katılım sağladığınız için teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.” dedi.

Kalkınma ajanslarının karar organı Yönetim Kurulu olup Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi kalkınma ajansının görev alanına giren illerin valileri tarafından 1 (bir) yıl süre ile dönüşümlü olarak ifa ettiğini ifade eden Vali Ali Çelik, “Ajansımızın vizyon ve misyonuna uygun olarak 14.07.2021 tarihinden bu yana çalışmaları yönlendirerek ve gerekli faaliyetlerin icra edilmesini sağlayarak Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttüm. Bölge illerimizin her geçen gün yeni yatırımlarla ve Ajansın sağladığı yeni imkanlar ve desteklerle sürdürülebilir bir şekilde kalkınacağına, geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğine inanıyorum. Bu vizyona ilerlerken bizlerle birlikte hareket eden ve uyum içerisinde çalıştığımız Yönetim Kurulumuzun değerli üyelerine teşekkürlerimi sunuyorum. 14 Temmuz’dan itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenecek olan Manisa Valimiz Sayın Yaşar Karadeniz’e başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Toplantı gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.

(SALİH KILINÇ / HABER)