Zafer Kalkınma Ajansı Uşak’ta toplandı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) 2019 yılının 5. Yönetim Kurulu Toplantısı Uşak’ta gerçekleştirildi.
Zafer Kalkınma Ajansı Uşak’ta toplandı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık’ın ev sahipliğinde Uşak Belediyesi Atlı Rehabilitasyon Merkezi'nde yapılan toplantıya katılan Manisa Valisi Ahmet Deniz, Kütahya Valisi Dr. Ömer Toroman, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve yönetim kurulu üyeleri toplantı öncesin de tesisi gezerek bilgi aldılar.

Gezi sonrasında dönem başkanı ve Manisa Valisi Ahmet Deniz gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İlk gündem maddesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının isteği üzerine “mesleki ve teknik eğitim” ile “yerleşme merkezlerinin kademelenmesi çalışması” konularının dahil edilerek 2019 Yılı Çalışma Programı ve Bütçesinin revize edilmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Dönem Başkanı ve Manisa Valisi Ahmet Deniz, “İkinci gündemimizde 9 Mayıs ve 22 Mayıs tarihlerinde ilgili paydaşlarla gerçekleştirilen Zafer Bölgesel Havalimanı’nın etkinliğinin artırılması toplantıları hakkında bilgi alacağız. Havalimanının daha etkin kullanılması için neler yapabiliriz görüşeceğiz. Diğer gündem maddemizde ise yararlanıcılardan gelen projelere ilişkin talepler ve projelerle ilgili gelişmeler hakkında bilgiler alacağız. Mevzuatımızın izin verdiği ölçüde projelerin uygulanmasını kolaylaştırmak adına yararlanıcılarımızdan gelen talepleri olumlu karşılıyor ve bu hususta her zaman yapıcı olmaya azami gayret gösteriyoruz” dedi.

2018 yılında ilan ettiğimiz Çevre ve Enerji Altyapı Mali Destek Programı ile Gelişen KOBİ Mali Destek Programı’nın ilerleme raporları hakkında değerlendirmelerde bulunacaklarını ifade eden Manisa Valisi Ahmet Deniz, son olarak iki Yönetim Kurulu toplantısı arasında ajans tarafından icra edilen önemli faaliyetler ile Nisan ayı gelir-gider cetvelini görüşerek ajansın mali durumumuzu değerlendireceklerini kaydetti.

Dönem Başkanı ve Manisa Valisi Ahmet Deniz’in konuşmasının ardından basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Toplantı sonunda yönetim kurulu üyeleri iftar yemeğinde Vali Funda Kocabıyık’ın misafiri oldular.