Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesine giderek seçmen durumunu raporlaştıracak

Türkiye'de deprem bölgelerinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu süreçte de gözler yavaş yavaş seçimlere doğru çevrildi.
Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesine giderek seçmen durumunu raporlaştıracak

Yüksek Seçim Kurulu deprem bölgesine giderek seçmen durumunu raporlaştıracak - Türkiye'de deprem bölgelerinde yaralar sarılmaya çalışılırken bu süreçte de gözler yavaş yavaş seçimlere doğru çevrildi. Buna göre ise depremde yıkıma uğrayan şehirlerde seçimlerin nasıl yapılacağı da merak edilmeye başlandı.

Bu konuya dair de detayları netleştirebilmek adına Yüksek Seçim Kurulu harekete geçerken, YSK tarafından da bölgelerin şartlarını yerinde gözlemleyebilmek adına depremden hasar gören şehirlere gideceği ifade edilirken bu süreçte de hafta başında oluşturulan heyetin de 11 şehri ziyaret etmeye başlayacağı ifade edildi.

Depremzede seçmenlerin durumları, diğer illere tahliye edilecek olan kişiler ve seçim güvenliği de başta olmak üzere bir rapor alınacağı belirtilirken söz konusu raporun da YSK'da ele alınacağı belirtildi.

Türkiye'de deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşların da seçimde nerelerde oy kullanacağı ve YSK yetkililerin de bölge ziyaretleri konusunda netlik kazanacağı ifade edildi.

ÇADIR VE KONTEYNIR KENTLERDE OY KULLANILABİLECEK Mİ?

Gerçekleşen büyük deprem sonrası çadır kentlerde oy kullanılması ve oy sandıkları için de konteyner oluşturmaları gündeme gelecek. Oy kullanılamayacak olan bölgelerde de yakın sandıkların birleştirilmesi seçenekler arasında ki yerini alınırken; bu süreçte de depremzedelerin de nüfus kayıtlarını taşımaları durumların da bulundukları şehirlerde oy kullanabilmeleri adına çalışmaların yütürüldüğü ifade edildi.

Türkiye'de 11 şehirde milletvekili sayılarının da değişmeyeceği belirtilirken; Yüksek Seçim Kurulu'da seçim süreçlerinde değişecek olan ihtiyaçlara göre de mevzuat değişikliklerine gidebilecek. Bu süre de seçmen kütüğünde yer alan güncellemeler de takip edilebileceği ifade edilirken; AFAD çalışanları ile birlikte deprem gönüllülerinin de bulundukları şehirlerde oy kullanmalarına yönelik de genelde çıkarılabilecek.