YSK seçime katılacak olan partileri Resmi Gazete'de yayımladı!

Bugün Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayımlanan kararlara göre alınan kararlar doğrultusunda seçime girecek olan parti sayısı açıklandı.
YSK seçime katılacak olan partileri Resmi Gazete'de yayımladı!

Dün yapılan açıklamalara göre Yüksek Seçim Kurulu tarafından 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimde hangi partilerin seçime katılabileceği açıklandı. Özellikle son dönemde seçim hakkında gündeme gelen konuların vatandaşlar tarafından da büyük bir merak uyandırması ile birlikte Yüksek Seçim Kurulu tarafından vatandaşlara duyuru yapıldı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlanarak seçmenlere şu şekilde açıklandı. 

14 MAYIS'TA SEÇİME KATILABİLECEK OLAN SİYASİ PARTİLER BELLİ OLDU! 

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre toplamda 36 tane olan siyasi parti, Adalet Birlik Partisi, Adalet Partisi, Adalet ve Kalkınma Parti, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Büyük Türkiye Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Demokrasi ve Atılım Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Emek Partisi, Gelecek Partisi, Genç Parti, Güç Birliği Partisi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Hür Dava Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Milli Yol Partisi, Saadet Partisi, Sol Parti, Türkiye Değişim Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Türkiye Komünist Hareketi, Türkiye Komünist Partisi, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Yenilik Partisi, Yeni Türkiye Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile Zafer Partisi şeklinde duyuruldu.