YSK seçim takvimini Resmi Gazete'de yayımladı!

Yüksek Seçim Kurulu tarafından başlangıcı 18 Mart olan seçim takvimi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
YSK seçim takvimini Resmi Gazete'de yayımladı!

Türkiye'nin gündemini oluşturan 14 Mayıs seçimleri ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim takvimi belirlendi. Yapılan belirlemelerin bugün Resmi Gazete'de yayımlanmasının hemen ardından özellikle de adayları ilgilen ve faaliyetleri gösteren takvimde Cumhurbaşknı Seçimi ile birlikte 28'inci dönem Milletvelili Genel Seçimi için hazırlanan takvimin başlangıç tarihi ise 18 Mart olarak belirlendi. 

CUMHURBAŞKANI ADAYLARININ BELİRLENECEĞİ TARİH AÇIKLANDI! 

Yayımlanan takvime göre Cumhurbaşkanı kesin aday listesinin 31 Mart tarihinde belirleneceği ifade edilirken, siyasi partiler tarafından adaylık konusunda Yüksek Seçim Kurulu'na yapılması gereken başvuruların da 19 Mart Pazar günü başlayacağı öğrenildi. 31 Mart Cuma günü ise Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kesin aday listesinin yayımlanacağı takvime göre belirlendi. Milletvekili aday listesinin ise 19 Nisan Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte kesinleştirileceği öğrenildi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı seçim propaganlarının 13 Mayıs Cuma günü sona ereceği ifade edildi. 

İKİNCİ TUR TARİHİ DE NETLEŞTİ! 

14 Mayıs günü yapılacak olan seçimin olası bir ikinci tura kalması durumunda diğer seçimlerin ise 28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirileceği ifade edildi. Oy kullanacak olan vatandaşların arasından yurt dışında bulunan kişiler için ise oy verme işlemlerinin 27 Nisan tarihinde başlatılacağı öğrenildi. 12 Nisan Çarşamba günü yurt dışı ve içindeki seçmen kütüklerinin kesinleştirilmesi ile birlikte seçmenlerin oy kullanacağı yer ile sandıkların belirleneceği öğrenildi. 27 Nisan tarihinde ise yurt dışında oy verme işlemlerinin başlayarak 9 Mayıs tarihinde ise sona ereceği öğrenildi. Olası bir ikinci tura kalma durumunda ise 20 Mayıs tarihinde başlayacak olan ikinci tur seçimlerinin 24 Mayıs tarihinde ise sona kalacağı ifade edildi. 

SEÇİM TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN.... 

Yukarıda verilen bağlantıda tüm takvim YSK tarafından paylaşılırken, 20 Mart Pazartesi günü seçmen listelerinin askıya çıkarılacağı öğrenildi. 2 Nisan tarihine kadar kalacak olan listeye itirazların o tarihe kadar yapılması gerektiği de açıklandı.