YSK sandık kurullarının görevlerini Resmi Gazete'de yayımladı!

YSK tarafından bugün yayımlanan karara göre YSK kurullarının görev ve yetkileri belli oldu.
YSK sandık kurullarının görevlerini Resmi Gazete'de yayımladı!

17 Mart tarihinde yayımlanan Resmi Gazete kararlarına göre YSK tarafından seçimde görev alacak olan kurulların görev ve yetkilerinin belirlendiği öğrenildi. Karar Resmi Gazete Yüksek Seçim Kurulu kararlarında yayımlanarak 135 sayılı genelge ile birlikte sandık kurulu, başkani asıl ve yedek üyeleri  hakkında gerekli olan görev ve yetkinlikler hakkında bilgilendirme yapıldı. 

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI! 

Alınan bu kararlar ile birlikte ilçede görev yapan kamu görevlilerinin listesi ile birlikte idare amiri tarafından yerleşim yerleri esas alınarak ilgili ilçe seçim kurulu başkanlıklarına gönderileceği ifade edildi. Bu noktada ilçe seçim kurulu başkanı tarafından ise kamu görevlileri arasından ihtiyaç duyulan sandık kurulu başkanı sayısının iki katı kadar kamu görevlisini ad çekme sureti ile tespit edeceği öğrenildi. Bu kişiler arasından ise başkanların belirleneceği, en yaşlı üyenin de kurula başkanlık edeceği ifade edildi. 

GÖREV VE YETKİLER BELİRLENDİ! 

Seçimde görev alacak olan kurullar hakkında yayımlanan karara göre görev ve yetkilerin belirlendiği öğrenildi. Sandık çevresinde düzeni sağlamak gibi temel görevlerin yanı sıra diğer maddeler ise şu şekildeydi;

  • İlçe seçim kurulu tarafından belirlenen yapı ve binalarda sandığın koyulacağı yeri tauin etmek, 
  • Sandıktan çıkarılan zarfları, oy pusulalarını ve sonuçlarını tutanağa çevirmek, 
  • Seçimde hesaba katılan ve geçerli sayılan oy pusulalarını, sandık kurulunca düzenlenen tutanakları, hesaba katılmayan, geçerli sayılmayan veya itiraza uğrayan oy pusulalarını ve hesaba katılmayan zarfları, tutanak defterini, kurulca mühürlü ve imzalı ayrı paketler halinde kurulun mührü ile mühürlendikten sonra başkan ve üyeler tarafından imzalanıp bir torbaya koymak,
  • Son olarak da kurulun bağlı olduğu ilçe seçim kuruluna, sandık kurulu başkanı ve siyasi partili üyeler arasından ad çekme ile seçilecek en az iki üye tarafından götürülüp teslim edilmesi gerekmektedir. 

Bu maddeler ile birlikte diğer detaylar 15 Mart tarihli Resmi Gazete YSK kararlarında açıklanmıştır.