Yörüklerin yeni Başkanı Özkan Çam oldu

Hamali Harmandalı Yörükleri Kültür ve Sanat Derneği olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığına Özkan Çam seçildi.
Yörüklerin yeni Başkanı Özkan Çam oldu

Kayıtlı 31 üyesi bulunan derneğin olağan genel kurulunda, 7 yıldır başkanlık görevini yürüten Rahim Kartal bu kez aday olmadı. Tek liste ile gidilen seçimlerde Özkan Çam ve ekibi yönetimi devraldı.

Uşaklıların yakından tanıdığı ve asıl mesleği erkek kuaförü olan Özkan Çam, aynı zamanda geleneksel türkülerimizi yaşatmak içi bir grup Uşaklı halk ozanıyla birlikte çalışmalarda bulunuyor.

Kısa bir açıklama yapan Başkan Özkan Çam, “Derneğimiz 2013 yılında kuruldu kurucusu olduğum Hamali Harmandalı Yörükleri Kültür Sanat Araştırma Derneği başkanlığını 7.yıl başkanlık yapan Rahim Kartal Başkandan devraldım. Kendisine verdiği hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Çam, kendisinin ve yönetim kurulu arkadaşlarının; gelecek nesillere Yörük ve Türkmen geleneğini aktarmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Türkmen ve Yörük geleneğini çocuklara en güzel ve doğru bir şekilde aktarmayı boyunlarının borcu olarak gördüğünü kaydeden Çam, “ Yörük, fedakar, vatanı, milleti ve bayrağı için canını vermekten asla kaçınmamıştır. Osmanlı İmparatorluğunun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da Yörük boyları çok önemli roller oynamıştır.

Geçmişten günümüze Türk kültürünün korunmasında ve yayılmasında da etkin rol oynayan Yörükler, Anadolu kültürünün, sevginin, saygının gelecek kuşaklara aktarılmasında öncü olmuşlardır. Biz bu geleneklere sahip çıkarak daha da yaygınlaştıracağız.

Yeni yönetimimizin ilk icraatı da pandemi nedeni ile ara vermek zorunda kaldığımız Yörük şenliklerini yeniden hayata geçirmektir” dedi.

Hamali Harmandalı Yörükleri Kültür ve Sanat Derneği yeni yönetim kurulu da şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu: Özkan Çam (Başkan), Necdet Düdük, Osman Şimşek, Nihat Bayar, Fatih Öztürk.

Denetim Kurulu; Erol Arıkan, Rahim Kartal, Adem Özdemir.

(SALİH KILINÇ / HABER)