Yolu unuttular birbirlerine girdiler

Geçtiğimiz günlerde Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından kapatılan Cumhuriyet Mahallesi ile Fatih Mahallesi’ni bir birine bağlayan yol ve tren geçidinin açılması için basın toplantısı düzenlendi.
Yolu unuttular birbirlerine girdiler

Basın toplantısında yolun açılacağı müjdesini veren Fatih Mahallesi Muhtarı Selim demir ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fadime Türker Meral, girişimlerini anlattı. Mahalle halkı yolun ne zaman açılacağı ve bu konuda yazılı belge olup olmadığı konusunda sordukları sorulara olumsuz yanıt alınca aralarında sert tartışmalar yaşandı.
“VALİ VEKİL VE BELEDİYE BAŞKANI SÖZ VERDİ YOL AÇILACAK”
Tren geçidi üzerinde düzenlenen basın toplantısında ilk konuşan Fatih Mahallesi Muhtarı Selim Demir, Öncelikle şunu belirteyim ki; Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fadime Türker Meral ve Ben Fatih Mahallesi Muhtarı Selim Demir ve de her iki mahallemizin sakinleri olarak bu yolun kapanmasını istemiyoruz. 
Bizim bilgimiz olmadan yol ve tren yolu geçidi hiç uygun olmayan şekilde kapanmış. Burası kapandıktan sonra AK Parti Uşak Milletvekili Sayın Mehmet Altay’la 4 kez görüşerek durumu izah ettim. Yolun açılması gerektiğini, ticaret merkezlerinin olduğunu, insanların, bu yoldan hastaneye ve işe gidebilmek için servis noktalarına ulaşmakta zorluk çektiğini anlattım. Kendileri durumu kabul etti. Kendisi bu durumla ilgilenme sözü verdi.


Daha sonra durumu Sayın Valimize ilettim. Sonra Uşak Gar Müdürlüğü ile görüştük. Bize burayı açabileceklerini, ancak burada tren ve araç geçişini düzenleyecek bir personel olması gerektiğini söyledi.
Bu kez durumu Uşak Belediye Başkanı Sayın Nurullah Cahan’a anlattık. O da buraya elaman verebileceğini söyledi. Bu bilgiyi sayın Valimize aktardım. O da vekil Altay’ın kendilerini aradığını, problemleri çözeceklerini aktardı.
Yani, Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanı ve Sayın milletvekilimiz, buranın açılacağını söyledi. Biz büyüklerimize güveniyoruz. Biraz sabır edersek geçit bir görevli verilerek eskisi gibi açılacak” dedi.
Demir, ne zaman kadar açılacağı konusunda kendilerine herhangi bir söz verilmediğini de sözlerine ekledi.

“BU UTANÇ DUVARI 2023 HEDEFLERİNE HİÇ YANAŞMIYOR”
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Fadime Türker Meral imza toplayarak geçen hafta Cuma günü yolun kapatılması üzerine dilekçelerini verdiklerini kaydetti. 
Meral, “DDY ile görüşmek üzere telefonla aradım yüzüme telefonu kapattılar. Valimize basın açıklaması yapacağımızı ilettim. Yolun açılmasının bir süreci kapsadığını, bu süreçte demokratik hakkımızı kullanarak basın açıklaması yapabileceğimiz söyledi.
Burada süreci uzatan olay, DDY ile belediye arasında yolun kapatılmasına dair bir protokol imzalanmış olmasıdır. Protokolün iptal edilerek yeniden imzalanması gerekiyor. Bu da zaman alıyor. Milletvekilimiz Özkan Yalım konuyu meclise taşıdı. Diğer vekilimiz Sayın Altay da uğraşıyormuş. Burada biz mağdur eden ve konunun tek muhatabı DDY’dir” şeklinde konuştu.
Mahalle sakinlerinden kamyon şoförü Ömür Yağan (40), “Muhtarlar yazılı belge almamış. Medeni toplumlarda, yol kapanmadan 10-15 gün önce tabelalarla, muhtarlara ve mahalle halkına yolun kapatılacağı bildirilmeliydi. Moloz yığınını yola dökerek 40 bin kişinin yaşadığı mahalle ile 13 bin kişinin yaşadığı mahalle arasına 1940’lı yıllarda Berlin’de örülen utanç duvarı gibi bir duvar örülmüştür. Bu durum, 2023 hedefleri olan bir topluma hiç yakışmayan bir durumdur” şeklinde tepkisini dile getirdi.