YÖK'ten vakıf üniversiteleri için zam uyarısı!

Yükseköğretim Kurulu tarafından bugün yapılan son açıklamada vakıf üniversiteleri için zam uyarısında bulunuldu.
YÖK'ten vakıf üniversiteleri için zam uyarısı!

Bugün Yükseköğretim Kurulu tarafından vakıf üniversiteleri için son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamalarda bu üniversiteler için "Eğitim ve Öğretim Ücreti" konulu bir yazı gönderildiği öğrenildi. Bu yazıda üniversitelerin öğrencilerden alınacak olan ücretlerin enflaston oranının üzerinde zam yapılmaması gerektiği ifade edildi. Bu konuda pek çok öğrenci tarafından YÖK'e şikayetlerin geldiği öğrenildi. 

ARTIŞLARIN ENFLASYONUN ÜZERİNDE OLMAMASI İSTENDİ!

Konuya ilişkin YÖK tarafından yapılan açıklamalara göre Vakıf Üniversiteleri tarafından eğitim öğretim ücretlerinin belirlenmesinde enflasyonun baz alınması gerektiği ifade edildi. Kurumlar tarafından ücretlerin kar amacı güdülmeden belirlenmesi gerektiğine dikkat çekilirken, artış sınırının en fazla enflasyon oranlarına denk gelmesi gereltiği ifade edildi. Bu karara uyulması gerektiği konusunda kesin bir kanının olması gerektiği ifade edilirken, öğrenciler tarafından yeniden bu şekilde uyarıların gelmesi halinde gerekli yaptırımların uygulanacağı iddia edildi. 

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER İÇİN DE AÇIKLAMA GELDİ!

Eğitim öğretim dönemi için fiyatların belirlenmesi noktasında dikkat edilmesi gerekenlerin yanı sıra 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremin ardından depremzede öğrenciler için kolaylık sağlanması gerektiğine işaret eden YÖK, "Kahramanmaraş merkezli depremden zarar gören vatandaşlar ile öğrencilerin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri gibi çeşitli etkenlerin bir arada değerlendirildiği ve depremzede öğrencilere, eğitim ve öğretim ücretleri ile burs ve barınma ihtiyaçları konularında kolaylık sağlamaları" şeklinde açıklamalarda bulundu.