YKS sınav giriş yeri sorgulama 2024 YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

YKS sınav giriş yerleri YKS'ye girecekler tarafından araştırılmaya devam ediliyor. YKS sınav giriş yeri sorgulama ekranı belli oldu mu? 2024 YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı? İşte YKS hakkında merak edilen her şey!
YKS sınav giriş yeri sorgulama 2024 YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

YKS başvurusunu yapan ve sınav ücretini yatıran adaylar YKS başvuru giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 2024 YKS giriş yeri ne zaman belli olacak? YKS giriş yeri ne zaman açıklanacak?

YKS GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Sınav giriş yerlerinin sınavdan bir hafta 10 gün öncesine kadar açıklanabileceği tahmin ediliyor. Bu durum dikkate alınırsa, sınav giriş yerleri ay sonunda açıklanabilir.

ÖSYM’nin duyurusunun ardından YKS giriş yerleri açıklandıktan sonra adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM AİS üzerinden sınav giriş yerlerini sorgulayabilecek.

YKS NE ZAMAN?

YKS sınav giriş yerlerinin ortalama olarak en geç ay sonuna kadar açıklanması bekleniyor. Adaylar bu noktada sınavın ne zaman yapılacağı da bir yandan araştırıyor. YKS’nin üç oturum olarak yapılacağı açıklandı. İşte YKS sınav tarihleri:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 1. Oturum (TYT) 08.06.2024

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturum (AYT) 09.06.2024

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 3. Oturum (YDT) 09.06.2024

YKS SONUÇ SORGULAMA 2024

YKS sınavı bu kapsamda peş peşe 8 ve 9 Haziran tarihlerinde yapılacak. Adaylar sınavlara girdikten sonra sonuçları heyecanlı bir şekilde beklemeye başlayacak. YKS sınavı sona erdikten sonra sonuçların 17 temmuz tarihinde açıklanacağı ifade edildi. Adaylar sınav sonuçlarına TC kimlik numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuç sayfası üzerinden ulaşım sağlayabilecek.