Yıllardır hukuk mücadelesi veren işçiler Çimse-İş üyesi değil miydi?

Yönetimsel ve maddi sorunlar nedeniyle Mayıs ayında bu tarafa kapalı olan Umpaş Holding’e bağlı Seranova Seramik’in Bien Seramik ile varılan anlaşma neticesinde Eylül ayı gibi açılması bekleniyor.
Yıllardır hukuk mücadelesi veren işçiler Çimse-İş üyesi değil miydi?
Zor günler geçiren 5 bin beş yüz hissedarlı Umpaş Holding’in amiral gemisi olan Seranova Seramik’te işçiler adına sevindiren bir gelişme yaşandı.
Geçtiğimiz hafta Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcıyı ziyaret eden Bien Seramik ve Seranova Seramik temsilcileri ve Çimse-İş Sendikası Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ, yapılan anlaşma hakkında bilgi verdiler.

Yapılan anlaşmanın detayları tam olarak bilinmemekle birlikte, bu anlaşmanın Mayıs ayında İŞKUR ile varılan anlaşma ile işsizlik maaşından yararlandırılarak izine çıkarılan 200'ün üzerindeki işçi adına mutluluk verici bir gelişme olduğu tartışılmaz bir gerçektir.

Uşak Gündem olarak, Seranova Seramik’te yaşanan sorunlar hakkında işçilerin temsilcisi olması hasebiyle ilk ağızdan bilgi almak için Çimse-İş Sendikası Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ’ı telefon ile arayarak konu hakkında konuşmak istediğimizi belirttik, ne yazık ki kendisinin yoğun olması ve zamanın kısıtlı olması nedeniyle görüşme gerçekleşmedi, bizde kendisine elimizdeki bilgiler çerçevesinde bu konudaki haberlerimizi yazacağımızı dilerse cevap hakkının saklı olduğunu ifade ettik.

BİR ÇOK KONUDA BELİRSİZLİK DEVAM EDİYOR

Güzel haberler gelse de bir çok konuda belirsizlik devam ediyor, edindiğimiz bilgiye göre Mayıs ayında işsizlik ödeneğinden yararlandırılarak izne çıkarılan 200'ün üzerindeki işçi adına Çimse-İş Sendikası tarafından açılan dava var, Çimse-İş Sendikası Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ’a soruyoruz;

- Açılan davalar ne olacak?

- Tekrar iş başı yapan arkadaşların tazminatları ne olacak?
- İşçilerin tazminat haricinde alacaklı olduğu ikramiye, maaş vs.. ne zaman ödenecek?
- Toplam kaç kişi geri çağrılacak?
- İşe çağrılan ama işe dönmeyen işçilerin durumu ne olacak, bu işçilerin tazminatlarını alması konusunda ve gerekirse açılacak davalarda destek olacak mısınız?

YILLARDIR HUKUK MÜCADELESİ VEREN ÜYELERİNİZ İÇİN NE YAPTINIZ?

Yukarıda bahsettiğimiz işçiler haricinde Seranova Seramik’te, önceki yönetim ve şimdiki yönetim döneminde onlarca işçi işten çıkarıldı yada sorunlar nedeniyle işi bırakmak zorunda kaldı, bu işçilerden bazılarının davaları hala devam ediyor, bazıları davayı kazandığı halde yıllar geçmesine rağmen tazminatlarını alamadı.

Burada Çimse-İş Sendikası Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ’a sormak istediğimiz hususlar şunlar;
- Bu işçiler işten çıkarılırken, yada işi bırakmak zorunda kalırken sendika olarak olaya müdahil oldunuz mu?
- Yıllarca sendikanıza aidat ödeyen bu insanlar aylarca hukuk mücadelesi verirken ne gibi desteklerde bulundunuz?
- Hala davaları devam eden bazı işçilerin davalarına müdahil olmayı düşünüyor musunuz?
- Fabrika tarafından tazminatları için ödeme planı belirlenen ama aylardır paralarını alamayan işçilere, paralarını almaları noktasında destek olacak mısınız?