Yılın Ahisinden Başkan Cahan’a ziyaret

“Yılın Ahisi” seçilen tabelacı İsmail İstek Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı makamında ziyaret etti.
Yılın Ahisinden Başkan Cahan’a ziyaret

Çeşitli konularda karşılıklı görüş alış verişinde bulunulun ziyarette Uşak Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş ve esnaf odaları başkanları da yer aldı. Yılın Ahisi ve esnaf oda başkanları, Başkan Cahan’a esnaflara verdiği destek için teşekkür etti.


 

Ziyarette konuşan Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Atalay Savaş “Sabah anıtın önünden başladık daha sonra sırası ile Sayın Valimize ve Sayın Belediye başkanımızı birlik olarak ve Esnaf Odaları Başkanlarımız ve Ahimiz ile beraber ziyarete gelmiş bulunmaktayız. Biliyorsunuz Ahiler gittikleri yerlere eli boş gitmezler. Biz de aynı mantık ile eli boş gelmedik özellikle Ahi Evran mesleğinden kaynaklanan ve ilimiz ile Özdeş ve debbahlık dediğimiz günümüzdeki dericilik ile ilimizi temsil edecek bir hediye başkanımıza takdim etmek istiyoruz. Bu sene çok farklı etkinlikler ile Ahilik haftasını kutlamaya başladık, bu etkinliklerimizin her aşamasında Sayın belediye başkanımız bize maddi ve manevi destek oldu . Uşak Belediyesi'nin destekleriyle Uşak’a yakışır Ahilik kültürüne yakışır etkinliklerimiz olacak” dedi

“AHİLİK BİZE ATA YADİGÂRI”

Ziyarette konuşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise duyduğu memnuniyeti dile getirerek “özellikle ben hem Esnaf Odaları Birlik başkanımıza ve buradaki oda başkanlarımız ile yılın Ahisine çok teşekkür ediyorum. Ahilik bize ecdadımızdan gelen manevi değerlerimizi bugüne kadar taşıyan atalarımızın bir yadigârı ve günümüzde de böyle bir Ahiye sahip olmak ve Uşak olarak böyle nitelikli ahiler çıkarabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü Uşak Aşıklar Diyarı, Efeler Diyarı, Yarenler Diyarı ve dericilik sektöründe tekstil sektöründe özellikle geri dönüşüm sektöründe zirvede. Uşak olarak tarih kültür medeniyet hepsi bizde var, her daim esnaflarımızın yanında olduk biz biliyoruz ki esnafımız mutlu olursa şehir mutlu olur esnafımız kazanırsın ailemiz kazanır” dedi.

Uşak’ta Yılın Ahisi seçilen İsmail İstek ise kendisini yılın Ahisi seçen herkese teşekkür etti.