Yıldırım Holding'den dev anlaşma! Hırvatistan'ın en önemli limanı Sibenik'i devraldı

Dünyanın en önemli Türk iş adamları arasında yer alan Yüksel Yıldırım'ın şirketi Yıldırım Holding'den dev anlaşma gündeme düştü.
Yıldırım Holding'den dev anlaşma! Hırvatistan'ın en önemli limanı Sibenik'i devraldı

Yıldırım Holding'den dev anlaşma! Hırvatistan'ın en önemli limanı Sibenik'i devraldı - Dünyanın en önemli Türk iş adamları arasında yer alan Yüksel Yıldırım'ın şirketi Yıldırım Holding'den dev anlaşma gündeme düştü. Buna göre ise Yıldırım Holding eski Yugoslavya pazarında ki etkinliklerini sürdürürken Avrupa ve Amerika'da toplam 22 liman işleten Yıldırım Holding'e ait Yılport şirketi Akdeniz'de bir limanı daha şirket bünyelerine kattı.

Dünya Gazetesi Kerim Ülker haberine göre; Yılport'un Hırvatistan'ın en önemli limanlarından birisi olarak gösterilen Sibenik kentinde ki liman bünyelerine katarken, bu satın alma ile beraber Sibenik Limanı da Yıldırım Holding bünyesine dün itibarıyla geçmiş oldu.

KARAYOLU AĞ BAĞLANTISIYLA HİZMET!

Yıldırım Holding’e ait Yılport şirketinin Hırvatistan'ın ana gübre elleçleme limanı olarak bilinen Sibenik'i alarak daha farklı bir liman haline getireceği ifade edildi. İlk etapta Yılport, ilk adımda 53 milyon dolarlık yatırım yapacak iken Sibenik Limanı'nın başkenti Zagreb'e doğrudan demiryolu bağlantıları da yer alıyor. Hırvat ve Bosnalı dökme yük ve genel kargo müşterilerine de demiryolu ile beraber karayolu ağ bağlantılarıyla da hizmet vereceği ifade edildi. 

YÜKSEL YILDIRIM'IN ŞİRKETİ YILPORT'UN SAHİP OLDUĞU LİMANLAR

Türkiye’de Yılport Gebze, Rotaport, Solventaş ve Gemport şirkete ait limanlar arasında.Yılport, Malta’da Malta Freeport, İsveç’te Gävle ve Stockholm Nord, Norveç’te Oslo, İspanya’da Huelva ve Ferrol, Portekiz’de Aveiro, Leixões, Figueira Da Foz, Lizbon Liscont, Lizbon Sotagus, Setubal ve Tersado, Peru’da Paita, İtalya’da San Cataldo Konteyner Terminali, Guatemala’da Puerto Quetzal ve Ekvador’da Puerto Bolivar terminallerini bünyişletiyor. Yılport, Nisan 2023'ten itibaren Gana'daki Takoradi Limanı'nı işletmek için geçen ay Mutabakat Zaptı imzalamıştı.

Yüksel Yıldırım limanlarına yeni Hırvatistan'ın Sibenik Limanı'nı da ekelyerek sayılarını giderek artırmaya devam ediyor.