Yeni Merkez Bankası Başkanı olarak adı geçen Cevdet Akçay kimdir nereli kaç yaşında kariyeri ve mesleği

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan istifa etti. Erkan'ın istifası sonrası yeni Merkez Bankası Başkanı kim olur sorusu gündeme gelirken Cevdet Akçay'ın adı öne çıktı. Cevdet Akçay kimdir, kaç yaşında?
Yeni Merkez Bankası Başkanı olarak adı geçen Cevdet Akçay kimdir nereli kaç yaşında kariyeri ve mesleği

Yeni Merkez Bankası Başkanı olarak adı geçen Cevdet Akçay kimdir nereli kaç yaşında kariyeri ve mesleği - Ekonomi yönetimi tepesinde yer alan isimlerden biri olan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın adı bir süredir gündeme taşınan iddialar nedeniyle tartışmaya açılmıştı.

Erkan hakkında çıkan haberleri iftira olarak nitelendirirken konu hakkında yasal haklarını kullanacağını duyurmuştu. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan son dakika istifa ederken yerine geçecek isim merak konusu oldu. Adı daha önce defalarca kez gündeme gelen, özellikle de Prof. Özgür Demirtaş tarafından adres gösterilen TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın adı öne çıktı.

TCMB BAŞKAN YARDIMCISI VE YENİ MERKEZ BANKASI BAŞKANI OLACAĞI İDDİA EDİLEN CEVDET AKÇAY KİMDİR, NERELİ KAÇ YAŞINDA?

1961 yılında Trabzon’da doğan Osman Cevdet Akçay, 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu.

The City University of New York’ta Ekonomi alanında 1990 yılında M.Phil ve 1992 yılında doktora derecesini aldı. Çalışma hayatına 1985 yılında The City University of New York’ta doktora asistanı olarak başlayan Akçay, 1986-1990 yılları arasında Hunter College ve Baruch College’da öğretim görevlisi, 1990- 1991 yıllarında Manhattan College, New York’da misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.

1992 yılında yardımcı doçent olarak Boğaziçi Üniversitesinde göreve başlayan ve Doçentliğini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde alan Akçay 2001 yılında Koç Üniversitesine tam zamanlı öğretim üyesi olarak geçti.

2009 yılına kadar öğretim üyeliği ve önce Koçbank daha sonra Yapı ve Kredi Bankası başekonomistliği görevini beraber götüren Akçay, 2009-2018 yılları arası ayrılana kadar banka başekonomisti olarak görev yaptı.

Temmuz-Ekim 2018’de T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda, 2018-2023 yılları arasında ise Fiba Group, Holding ve Banka’da danışmanlık görevinde bulundu.

Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olarak atanan Akçay'ın TCMB Başkanı Erkan'ın istifasının ardından boşalan yerine yeni TCMB Başkanı olarak atanması bekleniyor....