Yeni Çarşamba pazarının ilk gününde sorun yaşanmadı

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bugün kentsel dönüşüm alanında ilk kez kurulan pazaryerini ziyaret ederek pazaryeri düzenini denetledi.
Yeni Çarşamba pazarının ilk gününde sorun yaşanmadı

Çarşı Uşak’ projesi kapsamında geçici olarak yeni belediye binası yanında kurulan pazaryerini gezen Çakın esnaflarla sohbet etti. Pazaryerinden memnun olup olmadıklarını sordu. Pazarcı esnafının kendisine ilettiği eksikliklerin giderilmesi için de ilgililere gerekli talimatları verdi.

Yaklaşık 350 Pazar esnafı ve 100 kadar üretici köylünün sergi attığı pazaryerinde ilk gün kayda değer bir sorun yaşanmadı. Balıkçılarda sergi açarak vatandaşlara balık sattı.

Çarşamba pazarı, Ayakkabıcılar çarşısı ve eski otogar alanının bulunduğu bölgede 36 bin metrekarelik bir alanı kapsayan ve maliyetinin yaklaşık olarak 600 milyon TL’yi bulması hesaplanan ‘Çarşı Uşak’ projesinin 2 yılda tamamlanması planlanıyor bekleniyor.

Projenin tamamlanmasıyla Uşak’ın modern bir alış veriş merkezi kazanacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ‘Çarşamba Pazarı' ya da yeni ismiyle 'Çarşı Uşak' projesidir. Burada yaşanan problemler, gerek bölgedeki kötü yapılaşma ve trafik problemleriyle birlikte sıkıntı yaratmaya başlamıştı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın destekleriyle geliştirdiğimiz proje sayesinde inşallah burada gerekli talepleri toplayıp hızlı bir şekilde projenin yapımına başlayacağız. Bu sayede hem pazar yerimiz yerinde kalmış olacak hem de yer altı otoparkı ve genişletilmiş yolları, modern dükkânlarıyla yeni bir cazibe merkezini daha şehrimize kazandırmış olacağız" ifadelerini kullandı.