Yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor? Saatler ne zaman ileri alınacak?

Türkiye artık yavaş yavaş bahar mevsimine giriş yapıyor. Havaların daha geç kararmasını isteyen ve gün ışığından daha fazla yararlanmak isteyenler yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor? Saatler ne zaman ileri alınacak? sorusunu sormaya başladı.
Yaz saati uygulaması ne zaman başlıyor? Saatler ne zaman ileri alınacak?

Önceki yıllarda mart ayının son haftasında Türkiye geneli tüm saatler 1 saat ileri alınıyordu. Bir süredir ülkemizde yaz saati ve kış saati uygulaması bulunmuyor. Peki, 2024 yaz saati uygulaması geri gelecek mi?

SON 6 YILDIR SAATLER AYNI

Türkiye son olarak 2016 yılında yaz saatine geçiş yaptı. O tarihten bugüne kadar saatlerle ilgili herhangi bir düzenleme yapılmadı. Vatandaşlar kış mevsiminde saatlerin geri alınarak gün ışığından daha fazla yararlanmak istediğini pek çok kez dile getirmişti. Peki, bu yıl saatlerde bir oynama yapılacak mı?

ENERJİ BAKANI SON NOKTAYI KOYDU

Son olarak dünya genelinde 29 Ekim tarihinde saatler geri alınmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Alparslan Bayraktar, yaptığı açıklamasında yaz saati uygulamasının yıl boyunca vatandaşlara daha fazla yarar sağlayacağını belirtmiş, kış saatine geçiş yapılmayacağını söylemişti.

31 MART TARİHİNDE ALINMASI GEREKİYORDU

Normal şartlarda yaz ve kış saati uygulaması devam etseydi 31 Mart Pazar günü gece saat 02.00’den birden 03.00’e geçiş yapacaktık. Ülkemizde 2016’dan bu yana yaz saati uygulaması devam ediyor. Bu da Avrupa’nın kış saatine geçmesi ile birlikte Avrupa arasındaki saat farkımız 2 katına çıkacak.

Özetle ifade etmek gerekirse, Türkiye 6 yıldır yaz saati uygulamasını kullanıyor. Bakanın açıklamasına göre saatler arasında bir geçiş yapılmayacak. Kış zamanı geldiğinde yine yaz saati uygulaması ile devam edeceğiz. Konuya ilişkin bir gelişme olduğunda sizlere aktarıyor olacağız.