Yapılandırma hakkını kaybeden esnafa “GÜNEŞ” doğdu

www.usakgundem.com olarak 04 Aralık 2018 tarihinde “Vergi borcunu ödeyemeyen esnaf bir şans daha istiyor” başlığıyla yaptığımız haber üzerine harekete geçen AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş’ten esnaflara müjdeli haberler geldi.
Yapılandırma hakkını kaybeden esnafa “GÜNEŞ” doğdu

“18 Mayıs 2018 tarihinde yayınlanan 'Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun' la yapılandırılan borçlar taksite bağlanmış ve kanunun getirdiği imkânlardan yararlanmaya devam edilmesi için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi” şartını yerine getirmeyen esnafların mağduriyetinin giderilmesi için AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir kolları sıvadı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na ilgi kanununa mağdur esnaf lehine, ek maddeler maddesinde değişiklik yapılmasını isteyen bir önerge verildi. Önerge TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi.

Güneş ve Aydemir’in ek madde talepleri Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. TBMM oturumunda kabul edildiği takdirde Türkiye’de yapılandırma hakkını kaybetmiş milyonlarca esnaf bu hakka yeniden kavuşacak. Güneş, ek madde taleplerinde, Ocak 2019 ayı sonuna kadar borçlarını ödeyen esnafın sorunlarının tamamen çözüleceğini belirtti.

Uşaklı esnafın sorunlarından yola çıkarak, www.usakgundem.com ‘un dile getirdiği ve milyonu aşkın esnafı ilgilendiren bu sorunun çözümü ile ilgili AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, Uşak Gündem’e özel bir açıklama yaptı.

Güneş, “7143 sayılı borçların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanuna göre ilk iki taksitini ödeyemeyenlerin bu haktan yararlanma imkânı kalmamaktaydı. Süresinde ödeme yapamayan Vatandaşlarımızdan bu konuda çok sayıda talep vardı. Plan Bütçe Komisyonunda 2/1369 esas numaralı bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine ait görüşmelerinde milletvekilleri arkadaşlarla verdiğimiz madde ikası önergesi ile vatandaşlarımızın bu sorunu inşallah çözüyoruz. Ocak 2019 ayı sonuna kadar borçlarını ödeyenler aynı haktan yararlanmaya devam eder. Komisyonumuzda kabul edilmiştir. İnşallah Genel kurulda kabul edilerek vatandaşlarımızın sorununa çözüm olacaktır. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim” diyerek mağdur esnafa müjdeyi verdi.