Yağışlar Gediz Çayı'nı taşırdı

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların ardından Kütahya'da da etkili olan yağışlar nedeniyle Gediz çayında taşmalar meydana geldi.
Yağışlar Gediz Çayı'nı taşırdı

Yağışlar Gediz Çayı'nı taşırdı - Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından geçtiğimiz hafta yağışların yeniden hakimiyet göstereceğine ilişkin uyarılar yapılmıştı. Yurdun pek çok kesiminde etkili olan yağışların ardından olumsuz durumlara karşı da kent valiliklerinden uyarılar üst üste geldi.

KÜTAHYA'DA YAĞIŞ ETKİLİ OLDU

Kurak geçen kış mevsiminin ardından pek çok kentte mart ayı ile birlikte yağışlar yeniden kendini gösterdi. Özellikle son yılların en kurak kış mevsiminin yaşandığı Kütahya'da yağışlar etkili oldu. Kütahya'nın Gediz ilçesinde hafta sonu etkisini gösteren ve iki gündür devam eden yağışlar hem vatandaşın hem de çiftçilerin yüzünü güldürdü. İki gün boyunca devam eden yağışlı havalar tarım arazilerini suya doyurdu. Yağışlar çiftçilere moral olurken Gediz ilçesinin sebze meyve deposu olan Dörtdeğirmen, Fırdan köylerinde bazı araziler sular altında kaldı. Etkili olan yağışlar nedeniyle Fırdan ve Aksaklar köyünü birbirine bağlayan köprü, Gediz Çayı ile aynı hizaya geldi. 

GEDİZ ÇAYI TAŞTI

Erdoğmuş ve Gümele Göletlerini besleyen derelerde artışlar gözlenirken yağışlar nedeniyle ilçe genelindeki göletlerde artış yaşanması da bölge halkını sevindirdi. Öte yandan Gediz Çayı'nda da taşmalar meydana geldi.