Volkswagen Sürücüsüz Minibüsün Deneme Sürüşlerine Başlıyor

Volkswagen Retro tarzı elektrikli kamyonet olarak ürettiği Argo AI sürücüsüz modelini bu yıl test etme çalışmalarına hız verdi.
Volkswagen Sürücüsüz Minibüsün Deneme Sürüşlerine Başlıyor

Volkswagen bu yıl içerisinde tasarladığı Retro tipi elektrikli kamyoneti denemeye başlayacak. Argo AI sürücüsüz sistem olarak tasarlanan araç sürücüsüz ve elektrikli olacak. Geçtiğimiz aylarda yapılan açıklama ile birlikte 2022 yılına kadar satışa hazır hale gelmesi beklenen araç için daha sonra bu duyuru kaldırılmıştı. Ancak edinilen bilgilere göre VW için gelecek yıl sonuna kadar bu aracı satışa çıkarma kararı hala devam etmekte.

Elektrikli ve sürücüsüz olması planlanan aracın daha önce 2022 yılında satışa çıkacağı bildirilmiş. Ancak daha sonra bu duyuru kaldırılmıştı. Firmanın ticarim bölümünden edinilen bilgiye göre ise üretim ve satış şansının hala devam ettiği ve gelecek yıla hazır olması için çalışmalar devam ettiği doğrulandı.

Model Almanya Yollarında Denenecek

VW Otonom Sürüş Yöneticisi Christian Senger yaptığı açıklamada “Bu yıl ilk kez Almanya’da Argo AI’nın otonom sürüş sisteminin gelecekteki ID’nin bir versiyonunda kullanılacağı saha denemeleri yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Böylelikle konu hakkında çıkan söylentilerde netleşmiş oldu.

Bununla beraber bilindiği üzere Argo AI, Ford ve VW’nin ortak olarak yürüttükleri bir proje olarak göze çarpmaktadır. Her iki firma yatırım yapmak ve geliştirmek üzere ortak bir otonom sürüş projesi üzerinde çalışmaktadır.

Kentsel Alanda Çalışan Elektrikli Minibüsler

İki otomobil firması kentsel alanda kullanılacak elektrikli minibüsü beraber tasarlamaktadır. Bunun yanında kentsel alanlarda çalışan sürücüsüz ID.Buzz modeli geliştirilmekte. VW yeni yaptığı açıklama ile sürücüsüz test aracını yakın zamanda Almanya’da deneyeceklerini açıkladı. Yapılan açıklamada ayrıca elektrikli test aracının yeni bir konsepti de yayınlandı.

Araçta dikkat çeken ayrıntılardan bir tanesi çıkıntı bir tavana sahip olması olurken, Lidar sensörleri de he tavana hem de köşelere monte edilmiş durumda. Araç ayrıca iki ton renk şemasına sahip olmamakta. Daha önceki versiyonlarından farklı olacağı kesin olacak aracın nasıl bir tasarıma sahip olacağı ise giderek daha çok merak edilmeye başlandı. Bunun için ise çok fazla beklemeye gerek kalmayacak gibi görünüyor.