Veli –Der Genel Başkanı Uşak’ı ziyaret etti

Veli – Der Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır, Veli – der Uşak Şubesini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Uşak’ta eğitim çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulundu
Veli –Der Genel Başkanı Uşak’ı ziyaret etti

Öğrenci velileri ile de bir araya gelen Bahadır, “Veli - Der’i 2012 yılında eğitimde büyük değişikliklere yol açan ve 4+4+4 sisteminin tartışıldığı sırada İstanbul Kartal’da kalabalık bir veli ve öğretmen grubu ile kurduk.

Yavrularımızın eğitim ve öğretimleri esnasında velilerin de söz sahibi olmasını istedik. Bu konuda siyasi partilere, Milli Eğitim Bakanlığına gittik. Velilerin fikrini soran yok. Biz de örgütlenmeye karara verdik ve örgütlenerek 2012 yılında başvurduk. Resmi kuruşlumuz 2013 yılında gerçekleşti” dedi.

Tüzüğünü geniş tutmakla birlikte Kartal Bölgesinde yerel bir dernek olarak yola koyulduklarını kaydeden Bahadır, “ Büyüyeceğimiz düşünerek şube, delege gibi kavramlara tüzüğümüze yer verdik. Temel ilkemiz; Demokratik, laik, bilimsel, ücretsiz kamusal bir temel eğitim istiyoruz. Şu anda resmi kuruluşunu tamamlamış 18 şubemiz var. Ancak işlemleri tamamlayıp başvurusunu yapmış ve onay bekleyen şubelerimiz de var” bilgisini verdi.

Örgütlendikten sonra resmi makamların ve ilgili yerlerin kendilerini muhatap aldığını söyleyen Bahadır, “Bizi muhatap alıyor ve kazanımlar elde ediyoruz. En son yapılan LGS da velilere istemedikleri okula çocuklarını göndermemelerini istedik. Bu talebimiz veliler tarafından büyük oranda yerine getirildi. Bu bizim için kazançtır. Çocuklar bizim sayemizde istedikleri okula yerleşti.

Geçtiğimiz Şubat ayında bir uluslar arası katılımlı iki gün süren bir Bilimsel ve Laik Eğitim Sempozyumu düzenledik. Finlandiya, Polonya, İtalya, Güney Amerika, Avusturya’dan, ve Türkiye’den konunun muhatabı olan akademisyenler katıldı. Bu çalışmalarla sahada bir yol gösterici olarak yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı bizi görmüyor, duymuyor ve bilmiyor. Yeni bakan Milli Eğitim Camiasının içerisinden geldi. Ancak yapabileceği fazla bir şey yok. Çünkü, eğitim politikalarını Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulmuş eğitim kurulları belirliyor. Bakan müsteşar konumunda kalıyor. Farklı sesleri duymaya tahammülleri yok. Velilerin ihtiyacını karşılamaktan uzak. Özgür düşünemeyen bireylerin üretebileceği hiçbir düşünce yok. Alanda farklı bir şey yok.

Okullarda güvensiz bir eğitim var. Çocuklar ölüyor. Ulaşım da da güvenlik yok. Barınma sorunları var. Fiziki koşullar anlamında eğitim yapılamaz. Çocukları cinsiyetlerine göre ayıran bir eğitim sistemi. Teknolojik anlamda gelişmiş ülkeleri yakalayacak bir eğitim sistemimiz maalesef yok.

Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak adına tüm velilere sesleniyoruz. Veli –Der’de örgütlenin. Çağrısı yapıyoruz.

Uşak’ta neler yapılıyor? Yerel sorunları nelerdir?. Kimlerle işbirliği yapabiliriz? Bunları görüşeceğiz ve deneyimlerimizi anlatmak için geldik. Veli-Der, hiçbir siyasi parti ya da görüşe mensup değil. Her siyasi görüşten insanımızla bu derneği kurduk. İlkemiz; Laik, bilimsel, demokratik ve ücretsiz temel eğitimden yanayız.

Çocukların ve ülkenin geleceğinden kaygı duyan herkes derneğimizde faaliyet yapabilir” şeklinde açıklamasına son verdi.