Ve süre doldu Pet shoplarda hayvan satışı bitti

Yarından itibaren Tüm Türkiye ve ilimizde bulunan petshoplarda hayvan satışı yasaklanıyor.
Ve süre doldu Pet shoplarda hayvan satışı bitti

Geçtiğimiz yıl, 14 Temmuz’da kabul edilen ve Resmi Gazete ’de yayınlanan hayvanları koruma kanunuyla verilen 1 yıllık geçiş süresi yarın doluyor. Bundan sonra kedi ve köpek satışları sadece internet ve katalog üzerinden yapılacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, Uşak’ta ve tüm yurtta petshopların denetiminin sıklaştırılacağını, yasağa uymayan petshop işletmecilerine hayvan başına 2 bin 43 TL cezai işlem uygulanacağını hatırlattı.

Geçtiğimiz yıl 14 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile birlikte 14 Temmuz 2022'den itibaren evcil hayvan satışlarının pet shoplarda yapılması yasaklandı.

Bu tarihten itibaren, ev hayvanı satış yeri çalışma izni olan iş yerlerinde kedi ve köpek türleri bulundurulması yasaklandı. Kedi köpek satışları, sadece internet üzerinden katalogdan yapılacak.

Satıcılar, doğal ortamında yaşayan kedi ve köpeklerin fotoğraf ve bilgilerini internete yükleyecek. Müşteriler de bilgi ve fotoğrafları inceleyerek, almak istediği kedi ya da köpeği internet üzerinden alabilecek.

Satıcılar, hayvan teslimatını doğal ortamında yapacak.

(SALİH KILINÇ / HABER)