Valilik binası yılbaşında taşınıyor

Uşak Endüstri Meslek Lisesi eski binası valilik binası olmak için gün sayıyor. AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, mevcut Uşak Valilik binasının yıkılacağını ve meydan olacağını belirtti. Uşak Valiliğinin yeni yılda faaliyetlerine yeni binasında devam etmesi bekleniyor.
Valilik binası yılbaşında taşınıyor

Güneş, yıkılan Kız Meslek Lisesi binasının olduğu alana da vatandaşlar tarafından geniş bir bahçesi olan cami yapılmasının planlandığını, Bir Eylül Stadı’nın da duvarlarının ve tribünlerinin meydana dâhil edileceği ve burasının vatandaşlar için bir spor alanı haline getirileceğini kaydetti.

HÜKÜMET KONAĞI YIKILIYOR

Yapımı TOKİ’ye devredilen 110 bin metrekarelik bir alan üzerine planlanan Millet Bahçesi, için açıklamalarda bulunan AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, “

“Endüstri Meslek Lisesi’nin eski binası tarihi bina olarak tescil edildi. B tarihi bina ve atölyeleri Uşak Valilik binası olarak kullanmayı planladık. Şimdiki valilik binasını yıkacağız. Bildiğiniz gibi 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda yapılan her türlü etkinlikte kalabalık yollara taşıyor ve trafiği aksatıyor. Buraya Uşak’ta sanatsal gösterilerin yapılacağı büyük bir meydan yapacağız.

Yıkılan Uşak Lisesi eski binası 8 bin metrekarelik bir alanı kaplıyordu Burada yer altına 2 katlı, 800 araçlık bir otopark yapıp üzeri de yine meydana eklenecek. Bu proje yapıldıktan sonra yolu kaplamaya ihtiyaç duymayacağız.

Şu anda Millet Bahçesi alanı içerisinde kalan Uşak Bir Eylül Stadı’nın duvarlarını yıkacağız. İçrisindeki tartan pist ve yeşil alan kalacak. Stadı da spor alanı olarak Millet Bahçesine dahil edeceğiz.

CAMİ MİLLET BAHÇESİ’NDEN YER ÇALMAYACAK

Güneş, konuşmasının bir bölümünde bölgede büyük bir cami yapılacağı bilgisini de verdi. Şehit cenazeleri ve bayram namazları kılmak için geniş ve büyük bir cami gerektiğini belirten Güneş, “Bu milletin yüzde 99’u Müslüman. Ne yazık ki Uşak’ta bahçesi geniş ve büyük bir cami yok. Cami yapılması şart. Camimiz, Kız Meslek Lisesi’nden kalma tarihi binanın önüne yapılacak. . Millet Bahçesi arkada kalacak. Meydandan çalma yok. Köşede bir yerde kalacak. Meydan da gerekli, Millet bahçesi ve camide gerekli.

Meydanı kısıtlayan bir şey yok. Biz bu yapıyı bütünleştiriyor. Üstelik camiyi devlet değil vatandaşla bağışlarla yapacak” dedi.

Nuri şeker Caddesi üzerinde bulunan eski Emniyet Müdürlüğü ve çarşıda bulunan Uşak Öğretmenevi binalarının da yıkılacağını kaydeden Güneş, bu binaların yerine modern kamu misafirhaneleri yapılacağını da sözlerine ekledi.