Vali yardımcısına CEO olarak tanıtılan kişi gerçekten CEO mu?

Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı’ya, Bien Seramik’in CEO’su olarak tanıtılan Muhittin Gümüşten gerçekten Bien Seramik’in CEO’su mu? Bien Seramik’i arayarak sorduk, bakın ne cevap aldık.
Vali yardımcısına CEO olarak tanıtılan kişi gerçekten CEO mu?
Seranova Seramik’te binlerce hissedar ve işsiz kalan, tazminatlarını ve bir kısım alacaklarını alamayan yüzlerce işçinin tedirgin bekleyişi devam ediyor.

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı’yı ziyaret eden, Umpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül,Bien Seramik CEO’ su Muhittin Gümüşten, Çimse-İş Uşak İl Temsilcisi Ali Murat Yalçındağ ve SeranovaSeramik Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül'ün danışmanı ve işadamı Salih Çitim'den oluşan heyet aralarında olduğu heyet Vali Yardımcısı Muammer Balcı’nın makamında bir fotoğraf paylaşarak, BienSeramik ile Seranova Seramik’in anlaştıklarını Kurban Bayramı sonrası ilk startın verileceği açıklamasında bulundular.

 

Yapılan bu açıklama, başta geçtiğimiz Mayıs ayınsa Seranova Seramik’ten çıkış verilen yüzlerce işçi ve Uşak kamuoyunca sevinçle karşılanmıştı.

 

YÖNETİM SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Basına servis edilen bu haberin üzerinden yaklaşık bir buçuk ay geçmesine rağmen belirsizlik devam ediyor.
Bien Seramik ve Seranova Seramik’in anlaştığının duyurulmasından kısa bir süre sonra, Ziraat Bankası’nın alacaklarından dolayı fabrika için satış kararı çıkarttığı söylentileri ayyuka çıktığı halde UMPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Dağdagül ve yönetiminin sessizliğini koruması hissedarlar ve işçiler arasında tedirginliğin artmasına neden oluyor ve kafalardaki soru işaretleri her geçen gün çoğalıyor.

 

CEO MU? DANIŞMAN MI?
Bilindiği gibi, Uşak Vali Yardımcısı Muammer Balcı’yı makamında ziyaret eden heyette yer alan Muhittin Gümüşten, Uşak kamuoyuna Bien Seramik’in CEO’su olarak tanıtıldı, okuyucularımızın da takdir edeceği gibi Türkiye’nin en büyük seramik fabrikalarından bir tanesi olan Bien Seramik’in CEO’luk görevi önemli bir makam, Muhittin Gümüşten hakkında açık kaynaklarda bir bilgi bulabiliriz ümidiyle Bien Seramik’in ve şahsının sosyal medya hesapları, Bien Seramik’in web sayfası ve arama motorlarında yaptığımız araştırmalar neticesinde ne yazık ki kendisinin Bien Seramik’in CEO’su olduğuna dair hiçbir bilgiye ulaşamadık . Son olarak doğrudan Bien Seramik’i arayarak Muhittin Gümüşten’in CEO’ları olup olmadığı sormaya karar verdik.

 

İlk olarak Bien Seramik’in web sayfasındaki Genel Müdürlük numarasını aradık, telefonu açan operatöre Uşak’tan aradığımızı ve haberci olduğu söyleyerek yapacağımız haberler de yanlışlık yapmamak adına Muhittin Gümüşten’in CEO’ları olup olmadığını doğrulatmak için aradığımızı belirterek bilgi istedik.
Görevli operatör net bilgi almamız için bizi bir kaç yetkiliye bağlamaya çalıştı ama yemek saati olduğu için kimseye ulaşamadı. Şirketlerinde Muhittin Gümüşten isminde bir kişinin olduğunu aktaran operatör konumu hakkında bilgi sahibi olmadığını söyleyerek sağlıklı bilgi alabilmemiz için bizi Bilecik’teki fabrikaya yönlendirdi.

 

İkinci olarak Bien Seramik’in Bilecik’teki fabrikasını aradık, Uşak’tan aradığımızı ve haberci olduğumuzu belirterek açık kaynaklarda Muhittin Gümüşten’in Bien Seramik’in CEO’su olup olmadığı hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadığımızı kendisinin Bien Seramik’in CEO’su olup olmadığını doğrulatmak için aradığımızı söyleyip bilgi istedik.

Görevli operatör sorumuz üzerine Muhittin Gümüşten’in çalışanları olduğunu ve danışman olarak görevli olduğunu belirtti. Bir yanlışlık olmaması adına Uşak’ta yapılan haberlerde kendisinin Bien Seramik’in CEO’su olarak lanse edildiğini ve Uşak Vali Yardımcımız Sayın Muammer Balcı’yada Bien Seramik CEO olarak tanıtıldığını söylediğimizde ise haberlerde CEO yazıyorsa sizde CEO yazabilirsiniz cevabını aldık.

 

VALİLİK MAKAMINA BÜYÜK SAYGIZLIK
Valilik makamı, bulunduğu ilde devletin en üst temsilcisi olup aynı zamanda o ilde Cumhurbaşkanlığı makamını da temsil etmektedir.
Bu kadar saygınlığı ve ağırlığı olan bir makama, gerçek görevinin ne olduğu belli olmayan bir kişinin CEO olarak tanıtılması, Uşak Valilik makamına büyük bir saygısızlıktır.
Seranova Seramik Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, yıllardır mağdur olan ortakları ve çalışanlarının mağduriyetini gidermek yerine Uşak Valilik makamına saygısızlığı göze alarak Muhittin Gümüşten’i ne amaçla CEO tanıtmıştır? Çözebilmiş değiliz.