Vali Turan Ergün’den “ 3 Aralık “ mesajı

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Vali Turan Ergün’den “ 3 Aralık “ mesajı

Vali Ergün mesajında şunları kaydetti;

Engellilik, sosyal yönleriyle her birimizi yakından ilgilendiren, olumsuz etkilerini en aza indirmek için herkesin katkısına ihtiyaç duyulan ve ortak bir çabadan hareketle yaklaşımlar sergilenmesi gereken toplumsal bir husustur.

Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık 1992 yılından bu yana, toplumsal yaşamda çeşitli nedenlerle engeller yaşayan bireylerin hayat standartlarını yükseltmek ve seslerini dünyaya duyurmak üzere düzenlenen etkinliklerle gündeme taşınmaktadır.

Engelli bireylerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlamalarına ilişkin yürütülen çalışmalar kapsamında; eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliğinin sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişim konularına da dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması öncelikli hedeflerimizdir.

Engellilik, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmektedir. Bu sebeple onları anlamak ve hayatın her alanında yaşamlarını kolaylaştırmak hepimizin ortak görevidir. Toplum olarak biz de belki görmeyenlerin yerine görerek, duymayanların yerine kalpten duyarak, biraz sağduyu ve duyarlılıkla çevremizdekilerin yaralarını sarabiliriz.

Bu özel günde en büyük temennim engelli vatandaşlarımıza karşı toplumsal farkındalığın artmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli ve bakıma ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyor, rehabilitasyon ve profesyonel bakıma erişimlerindeki engellerin en aza indirgenmesini ve sosyal hayatın her alanına entegre olmalarını umut ediyorum.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla engelsiz bir Türkiye için hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Hayatı paylaşmak için engel yok!