Vali Kocabıyık’tan İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 98.Yıl Dönümü Mesajı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 98. Yıl Dönümü nedeni ile yazılı bir açıklama yaptı
Vali Kocabıyık’tan İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 98.Yıl Dönümü Mesajı

Kocabıyık, , “Allah, bu millete bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyen değerli büyüğümüz, fikir ve dava adamı, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle andığını belirterek onlara en derin şükranlarını sundu.

Büyük milletlerin asırlar içinde ülkü haline getirdikleri hayalleri, fikirleri ve idealleri Olduğunu belirten Kocabıyık, “Bu fikir, hayal ve idealler olmadığı zaman milleti ayakta tutan dinamiklerin zayıflamaya başladığı görülür.  Toplumların kendine has milli ve manevi değerlerinin ve kültürlerinin geçmişten geleceğe aktarılmasında abidevi şahsiyetler diye tanımladığımız kişilerin önemli katkıları vardır” dedi.

 Bu şahsiyetlerin, devletin zayıf düştüğü, milletin varlığının ve birliğinin tehlike altında olduğu, tarih sahnesinden silinmeye çalışıldığı bir anda milletin sinesinden çıktığını ve içindeki milli şuur, milli heyecan ve inançla toplum nezdinde büyük bir uyanışın fitilini ateşlediğini hatırlatan Kocabıyık, “İşte bu abidevi şahsiyetlerden biri de İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’dur.

Mehmet Akif Ersoy ömrü boyunca yaşamı, ahlakı ve fikirleri ile Türk gencine örnek olarak gösterilecek fazilet sahibi bir insandır.  O Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen askerlerimizin acısını, gazilerimizin yürek sızısını derinden hisseden bir ruh iklimine sahiptir. O, bir milletin dinamiklerini yeniden harekete geçirmek için düşünen fikir üreten bir tefekkür insanıdır. O, sırtında eski yamalı palto ile soğuk kış günlerinde dolaşırken Devletinden aldığı para ödülünü kabul etmeyecek kadar asil,  cömert ve ahlaklı bir insandır. Osmanlı Devleti’nin dağılmaya başladığı dönemlerde pek çok yerde sömürgeci devletlerin propaganda faaliyetlerine yine karşı propaganda ile cevap vermiş bir devlet adamı ve millet sevdalısı mütefekkirdir” ifadesini kullandı.

“ TÜRK MİLLETİNİN RUHUNDAKİ EN DERİN SES “KORKMA” DEDİ”

Türk milleti binlerce yıllık tarihinde buhranlı, kara günlerden geçtiğini hatırlatan Kocabıyık, “Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Aziz Türk milletine esaret gömleğini giydirmek isteyen emperyalist devletler vatan topraklarını işgal etmeye başlamıştır. Türk milleti, birçok cephede mücadele verdiği savaşlardan yorgun ve zayıf düşmüştür. Bu işgallere karşı İstiklal Savaşı’nı başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk milleti, direnişe geçmiş ve düşmanla mücadeleye başlamıştır. İstiklal Harbi yıllarında Türk milletinin ruhundaki en derin ses KORKMA diyerek yankı bulmuştur. 

Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı, Türk milletinin köklerindeki bağımsızlık ruhunu harekete geçirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşımızda, “Korkma, sen cesursun, yüreklisin!” diye Türk milletine seslenmekte ve bu yurdun üstündeki en son ocak kalsa dahi bağımsızlık için düşmanla savaşılacağını tüm dünyaya deklare etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 98.yılını kutluyor, “Allah, bu millete bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” diyen değerli büyüğümüz, fikir ve dava adamı, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve ebediyete intikal eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum, onlara en derin şükranlarımı sunuyorum” şeklinde mesajına son verdi.