Vali Kocabıyık’ı duygulandıran ziyaret

Oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşını okul yapımına bağışlayan Şehit Piyade Komando Onbaşı Mustafa Eğerci'nin annesi Eşe Eğerci'yi ziyareti sırasında duygulanan Uşak Valisi Funda Kocabıyık, “Eşe annemiz, Anadolu insanın vatanına bağlılığının gönülden olduğunu göstermiştir” dedi.
Vali Kocabıyık’ı duygulandıran ziyaret

Vali Funda Kocabıyık, Şehit Piyade Komando Onbaşı Mustafa Eğerci ve Şehit Dz. Er Mustafa Eğerci'nin Eşme ilçesi Konak Köyünde ikamet eden ailelerini ziyaret etti.
Vali Funda Kocabıyık ilk olarak oğlunun şehitlik tazminatı ve maaşını okul yapımına bağışlayan Şehit Piyade Komando Onbaşı Mustafa Eğerci'nin annesi Eşe Eğerci'yi ziyaret etti. 
Şehit annesi ve kardeşleriyle sohbet eden Vali Funda Kocabıyık, Anadolu insanın vatanına bağlılığının gönülden olduğunu ifade ederek  “Eşe annemiz gibi annelerimiz olduğu sürece bu milletin aşamayacağı hiçbir sorun olamaz” dedi. 


Vali Funda Kocabıyık daha sonra aynı köyde oturan, 1999 yılında meydana gelen Marmara Depreminde Şehit düşen Dz. Er Mustafa Eğerci'nin annesi Fatma Eğerci ve babası Muzaffer Eğerci'yi evlerinde ziyaret etti. 
Ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Vali Funda Kocabıyık, “Fedakârlıkların ve kahramanlıkların en güzel örneklerini gösteren şehitlerimize ve gazilerimize, Millet olarak her zaman minnet duymaktayız. Bu kahramanlarımızı dünyaya getirip, milli ve manevi değerlerine sahip birer evlat olarak yetiştiren değerli ailelerine de şahsım ve Uşak halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Şehit ve gazilerimizin aileleri evlatlarıyla ne kadar gurur duysalar azdır” dedi. 
Vali Funda Kocabıyık, açıklamasına şöyle devam etti, “Bugün ailelerini ziyaret ettiğimiz iki şehidimiz, aynı isim ve soy ismi taşıyan, birer yıl ara ile şehit düşmüş olan iki kuzen olması içimizi acıtmış olsa da, Konak köyü halkı ve aileleri adına gurur vesilesidir. Bu ziyarette gururla şunu gördük ki mertliği, insancıl davranışı, gözü pek, vatansever ve inançlı tam bir yörük kadını olan şehit annemiz Eşe Eğerci, kendilerine Devletimizce bağlanan maaşın tek kuruşuna dahi dokunmayarak o parayla okul yaptırmış ve o okulda şu anda çocuklarımız, ülkemizin güzel geleceği için lise eğitimine devam etmektedirler. Eşe annemiz bu ulvi davranışıyla şehidimizin kahramanlığını geleceğe de taşımış oldu. Böyle annelerimiz olduğu müddetçe bu memlekette kahraman evlatlar bitmez ve Devletimizin sırtı asla yere gelmez” dedi.


Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu ve şehitler için dua edilen ziyaretlerde Vali Funda Kocabıyık’a; Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş, Eşme Kaymakamı Murat Özdemir, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Yalçın Baysal, İl Müftü Vekili İshak Göksel, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Koray Acar eşlik etti.