Vali Kocabıyık; “Uşak Aile Değerleriyle Mutlu” projesini tanıttı

Uşak Valiliği tarafından hazırlanan “Uşak Aile Değerleri ile Mutlu” projesi tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Kocabıyık; “Uşak Aile Değerleriyle Mutlu” projesini tanıttı

Uşak Valisi Funda Kocabıyık,  Uşak Aile Değerleriyle Mutlu’ sloganıyla başlattıkları proje ile aileyi ayakta tutan tüm değerlerin canlı tutulması gerektiğini temel ilke edindiğini vurguladı.

2022 Yılı Aile Yılı kapsamında Uşak Valiliği tarafından hazırlanan “Uşak Aile Değerleri ile Mutlu” projesi tanıtımı Uşak Öz Merkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Projenin koordinatörlüğü görevini üstlenen Uşak Valiliği Özel Kalem ve Basın Halkla İlişkiler Müdürü Buğra İnal, projenin üst kurulunun Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi ve Uşak Üniversitesi’nden oluşturduğunu belirterek, konu başlıklarını görsel olarak sundu.

“AİLEDE EN BÜYÜK SORUN İLETİŞİMSİZLİK”

Sunumdan sonra proje hakkında düşüncelerini açıklayan Uşak Valisi Funda Kocabıyık; “Aile toplumun temelidir. Geleneklerimizde; insani değerlerin ve kültürün devamını sağlamakta öncü ve belirleyici bir role sahiptir. Eğitimin ailede başladığı düşünüldüğünde değer aktarımı konusunda ailenin önemi açıkça görülmektedir” dedi.

Kocabıyık, “Günümüzde iletişimsizlik başta olmak üzere bireyselliğin artması sonucu sorumlulukların unutularak; ilgisizlik, ihmal, bilgi ve bilinç düzeyinin düşüklüğü gibi sebeplerle aile içinde birçok sorun yaşandığı bilinmektedir. Aileyi ayakta tutan ve birbirine bağlayan; sevgi, saygı, merhamet, adalet ve emanet bilinci gibi değerlerin güncel metotlar ışığında, aile bireylerine aktarılması bu sorunların çözümüne önemli katkılar sağlamaktadır.

Toplumu aydınlatma görevi ile sosyal sorumluluk bilinci içerisinde hareket eden Valiliğimiz; ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususlarında toplumsal farkındalık oluşturarak, sağlıklı bir toplum için sağlıklı ailelerin var olması için çalışmalarını yürütmektedir. Bu kapsamda ‘Uşak Aile Değerleriyle Mutlu’ sloganıyla başlatacağımız bu proje; aileyi ayakta tutan tüm değerlerin canlı tutulması gerektiğini temel ilke edinmiştir. Bu ilke doğrultusunda kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı toplumun her kesiminde aile bilincinin yükseltilmesine yönelik çözüm odaklı bu projenin hem bölgesel hem de ulusal aile sorunlarının çözümüne katkılar sağlayacağı inancındayım.

Bu kapsamda 2022 yılını ilimizde “Aile Yılı” olarak ilan edeceğimizi belirtmek istiyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla, STK’larımızı da sürece dâhil ederek yıl boyunca sürdüreceğimiz faaliyetlerimizin çok değerli ve kıymetli sonuçlara ulaşacağına inanıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

(SALİH KILINÇ / UŞAK)

İlgili Haberler